AMERICAN STORIES – RAPSODY IN BLUE

Quartet de saxòfons Foto formacions

Dissabte 7 de juny a les 18h.

Torre del Palau – C. Cremat 24

Terrassa

Escola Municipal de Música Conservatori de Terrassa

L’Escola Municipal de Música – Conservatori de Terrassa, situada actualment al carrer Miquel Vives, al costat del parc de Vallparadís i del Campus Universitari, és un centre d’ensenyament de titularitat municipal que engloba dues entitats diferents: L’Escola de Música i el Conservatori, amb les quals s’abasten ensenyaments de tipus bàsic, amateur i professional.El centre té com a objectiu principal la formació musical dels ciutadans de Terrassa, amb una oferta que va des de l’ensenyament bàsic fins a la preparació professional d’acord amb els interessos dels diferents alumnes, i opta per un procés formatiu integrador i global, incidint sobre els diferents aspectes que constitueixen la personalitat de l’alumne mitjançant el fet musical i, especialment, el treball musical col•lectiu.

Amb ja 100 anys d’història, el centre compta avui amb més de 975 alumnes -800 de l’escola i 175 del conservatori- que són atesos per un claustre de més de 60 professors.


Torre del Palau
Desaparegudes les cases del Castell, només alguns elements de l’antic claustre, i sobretot la torre, resten drets, i testimonis dels temps passats. Una torre, però, que quedà totalment envoltada de cases noves que l’amagaren. Així, un gran nombre de terrasses va ignorar durant anys la seva existència.A finals del segle passat es va modificar la part superior. L’arquitecte Lluís Muncunill en dissenyà els merlets actuals. Diversos projectes, a partir dels anys setanta del nostre segle, la feien sortir del seu amagatall i la convertien en centre d’una gran plaça que havia d’anar del Raval fins a la plaça Vella. Finalment, l’any 1991 començaren a ser enderrocades les cases del darrere de la Torre i s’obrí la plaça que porta el seu nom i que deixa a la vista de tothom la meitat de la Torre.