Seminari Conciliar de Barcelona – 2024

Bandes Sonores al Simfonic

Quartet de Cellos «Quatre piques»
Cambra «Allegretto»
Quartet de flautes «Emiolia»
Cambra «Clocks»
Cambra «Milsons»
Quartet de Saxos

Foto formacions

                                                                                                                         

Dissabte 8 de juny a les 12h

Carrer d’Entença ,155

BARCELONA

Metro:L1 (Arc de Triomf) L4 (Urquinaona)
Bus: 19, 47, 120, B20, B25, H16, V15, V17
Escola Municipal de Música de Sant Andreu Mestre Pich-Santasusana
Coral Els Avis Cantaires de Sant Andreu
 
   
El dissabte 8 de juny l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu Mestre Pich-Santasusana participa en la 9ena edició del Festival SIMFONIC on més de 5.000 músics transformaran la ciutat en un concert gegant, actuant en espais emblemàtics de Barcelona, simultàniament i de forma gratuïta.
L’Escola Municipal de Música de Sant Andreu Mestre Pich-Santasusana realitzarà el seu concert al Seminari Conciliar de Barcelona al matí.
La Coral del CGG de Sant Andreu va ser fundada l’any 1985 pel mestre pianista Ramon Puig,veí del barri, que va tenir la voluntat que els avis cantéssin. La Coral ha anat passant per nombroses mans de diferents directors fins a l’actual directora, Teresa Llobet, també veïna del barri, que la condueix des de ja fa dotze anys. La coral es compón d’uns trenta cantaires de l’actualitat.

Seminari Conciliar de Barcelona
El projecte arquitectònic de l’edifici actual va ser realitzat per l’arquitecte Elies Rogent que presenta una organització en planta en creu amb quatre patis interns i capella al centre. Els seminaristes van començar a viure a l’edific l’any 1882, però no va ser inaugurat oficialment fins al 4 de desembre de 1904. A la Setmana Tràgica de 1909 el Seminari va ser assaltat i incendiat en part. Durant la Guerra Civil, l’edifici del Seminari, saquejat, va tenir diferents utilitats: seu de la Universitat Popular de les Joventuts Llibertàries, alberg de refugiats de guerra, camp de presoners, hospital, i residència per als presos de diversos camps de treball de Barcelona. Un cop acabada la Guerra, però, ràpidament fou restaurat i els seminaristes s’hi tornaren a instal·lar.El Seminari Conciliar és la institució educativa a la que l’Església de Barcelona encomana la formació dels seus futurs sacerdots. Els àmbits principals de formació són l’humà, el comunitari, l’espiritual, l’acadèmic i el pastoral.Es configura com una comunitat cristiana, jove per la majoria dels seus membres, on els candidats al sacerdoci realitzen el seu procés de formació segons les orientacions i criteris de l’Església.Un equip de sacerdots diocesans, formadors i director espiritual, presidits pel Rector, vetllen i acompanyen el procés educatiu dels futurs sacerdots, en nom del Senyor Arquebisbe.Actualment, en el Seminari Conciliar de Barcelona s’hi formen els seminaristes de la mateixa arxidiòcesi de Barcelona i els seminaristes de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat; i hi alberga diferents institucions acadèmiques i entitats religioses.