Seminari Conciliar de Barcelona – 2022

Concert d’Estiu Haro Estudis Musicals

55 participants!

Dissabte 11 de juny a les 18h

C. Diputació, 231

Metro: L1 (Universitat)
Bus: 52, 54, 63, 67, H12

Haro Estudis Musicals

Som una escola privada, fundada l’any 1975, pel mestre Francisco Haro.

Autoritzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Membre d’EMIPAC (escoles de música d’iniciativa privada) i ACEM (associació catalana d’escoles de música)

Haro estudis musicals ofereix una educació musical diversa, flexible i adaptada a totes les edats. Té com a finalitat posar l’ensenyament de la música a l’abast de tothom, amb dedicació, professionalitat i entusiasme.

Ofereix uns estudis de qualitat amb una línia pedagògica orientada cap al futur professional, preparant als seus alumnes per a les proves d’accés als diferents conservatoris de Barcelona.


Seminari Conciliar de Barcelona

El projecte arquitectònic de l’edifici actual va ser realitzat per l’arquitecte Elies Rogent que presenta una organització en planta en creu amb quatre patis interns i capella al centre. Els seminaristes van començar a viure a l’edific l’any 1882, però no va ser inaugurat oficialment fins al 4 de desembre de 1904. A la Setmana Tràgica de 1909 el Seminari va ser assaltat i incendiat en part. Durant la Guerra Civil, l’edifici del Seminari, saquejat, va tenir diferents utilitats: seu de la Universitat Popular de les Joventuts Llibertàries, alberg de refugiats de guerra, camp de presoners, hospital, i residència per als presos de diversos camps de treball de Barcelona. Un cop acabada la Guerra, però, ràpidament fou restaurat i els seminaristes s’hi tornaren a instal·lar.

El Seminari Conciliar és la institució educativa a la que l’Església de Barcelona encomana la formació dels seus futurs sacerdots. Els àmbits principals de formació són l’humà, el comunitari, l’espiritual, l’acadèmic i el pastoral.

Es configura com una comunitat cristiana, jove per la majoria dels seus membres, on els candidats al sacerdoci realitzen el seu procés de formació segons les orientacions i criteris de l’Església.

Un equip de sacerdots diocesans, formadors i director espiritual, presidits pel Rector, vetllen i acompanyen el procés educatiu dels futurs sacerdots, en nom del Senyor Arquebisbe.

Actualment, en el Seminari Conciliar de Barcelona s’hi formen els seminaristes de la mateixa arxidiòcesi de Barcelona i els seminaristes de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat; i hi alberga diferents institucions acadèmiques i entitats religioses.