CONCERT SIMFONIC

Grup de Percussió “Els Parxats”

Grup de Saxofons “SaxAntoni”

Banda de l’Escola Municipal de Música

Grup de Flautes “FlaFleFliFloFlutes”

Grup de Clarinets “Clar+Nets”

Grup de Trompetes “Els Megacraks de la Trompeta”

Grup de Trompes “3com1”

Grup de Iniciació “Els Cuquets”

Foto formacions

Dissabte 7 de juny a les 18h.

Sant Antoni de Portmany

Escola Municipal de Música de Sant Antoni de Portmany
Disciplina, treball en equip, esforç, amistat, sensibilitat, sentiments…: són alguns dels elements que caracteritzen els membres de l’Escola i la Banda Municipal de Música de Sant Antoni de Portmany. Tots ells són o han estat alumnes de la nostra Escola i tots ells comparteixen l’estimació cap a la música.
Des que l’Escola començà la seua activitat, el gener de 2006, un dels objectius principals va ser crear un grup en què es donessin totes aquestes premisses. Un conjunt en què tinguessin cabuda totes aquelles persones que, guiades pel seu instint artístic, volguessin formar part de l’empremta cultural del poble.
A d’avui l’Escola està formada per 8 professors i 60 alumnes.
La identitat, el reconeixement cap a la nostra feina i ser l’emblema musical del municipi són fites que volem assolir al llarg del nostre camí. Però aconseguir-ho no tan sols depèn de nosaltres, sinó també dels que ens escolten, dels nostres pares, dels nostres germans, dels nostres majors, de la gent del nostre poble.
Amb els seu esforç fan que continuem endavant i que la música vagi a més cada any que passa a Sant Antoni de Portmany.

Església de Sant Antoni Abat

El temple de Sant Antoni Abat impressiona per la grandiositat del seu aspecte de fortalesa i la bella torre quadrangular que el caracteritza. El pati descobert i el porxo enllosat li acaben de donar aquesta imatge. L’actual campanar, en canvi, és modern i data de 1977.La primera referència històrica de l’església de Sant Antoni Abat la trobam al 1305, any en què Roderic, arquebisbe de Tarragona, va autoritzar els pobladors del Quartó de Portmany a construir una capella i un cementiri, per tal de no haver de desplaçar-se a la parroquia de Santa Maria, a Dalt Vila, de la qual continuaven depenent.

Aquella primera església va ser dedicada a Sant Antoni pels parroquians, tal com s’estilava aleshores, fet que va provocar que el nom del sant es començàs a aplicar també al Quartó de Portmany. D’aquí deriva el nom amb el qual avui coneixem el poble: Sant Antoni de Portmany.

Al segle XVI ja hi ha documentació que parla d’una església fortificada amb una torre de base quadrada, merlets i l’aspecte defensiu que sempre l’ha caracteritzat.

El 1644 s’iniciaren importants obres d’ampliació i reforma, provocades probablement per l’augment de la població. Aquestes obres no varen acabar fins ben entrat el segle XVIII, amb la construcció dels porxos i la casa parroquial, i l’any 1785 Sant Antoni Abat passa de ser una vicaria a una parròquia. Entre d’altres elements artístics d’interès cal destacar l’escultura de Sant Antoni del segle XVIII, el retaule recentment restaurat, l’èxtasi de Sant Antoni a la capella del sant, el sòcol de rajoles de València del presbiteri, la pica d’aigua beneïda sostinguda per un àngel, els quadres dels Sants Metges Cosme i Damià o tot el retaule de Sant Roc (1719), que es posà a la capella del sant per la gran festa que els portmanyins li dedicaren després de la pesta de 1652, en què no hi hagué cap mort del poble.