CONCERT DE COMBOS AL CASTELL

Combo 2

Combo 3

Combo 3.1

Combo 4

Combo 5

Combo 6

Combo 7

Combo 8 “The Pongilupps”

Combo 9

Foto formacions

Dissabte 7 de juny a les 18h

Plaça del Castell

El Papiol

Escola de Música i Dansa Miquel Pongiluppi
L’any 1993 l’Escola Municipal de Música Miquel Pongiluppi inicia les seves activitats formatives a la fi de promoure el desenvolupament de la música en totes les seves vessants, impulsant les inquietuds creatives i facilitant els coneixements de la pràctica musical en un context social i integrador.Som una escola amb voluntat de créixer i fer camí en l’àmbit artístic. És per això que des de l’any 2006 oferim un ensenyament integrat de dansa i música, convertint l’Escola Miquel Pongiluppi en un centre pioner en el nostre país.Volem potenciar els coneixements sense oblidar la formació global de les persones, oferint un ensenyament complet a través del cant, el moviment i la pràctica de l’instrument en grup. La capacitat de propiciar la sensibilitat, una actitud oberta davant de la diversitat de corrents artístics amb un programa d’estudis complet, estructurat, flexible i la metodologia adequada, són els intruments amb els que comptem per a aconseguir els nostres objectius.

Castell del Papiol

Dominant tota la vall del Llobregat, dalt del turó rocallós, el castell roquer és sens dubte l’element més emblemàtic de la vila del Papiol. Va pertànyer des del segle XII als Comptes de Barcelona Berenguer III i esposa. El 1505 va passar, per matrimoni, als Marimon i posteriorment als Guimerà i als Almirall.Té una estructura de perímetre poligonal irregular de sis cares i conserva restes dels segles X al XII. La torre quadrada és del s. XIII, i la resta va ser reconstruïda en bona part després del terratrèmol de 1448. A l’interior, molt reformat, hi ha mobiliari, armes i vestits antics, així com una interessant pinacoteca.

La plaça del castell està emmarcada entre el pati d’entrada del castell i l’antiga rectoria, amb unes magnífiques vistes de la vall del Llobregat per una banda i de les muntanyes de Montserrat per l’altra.