Pati del Palau Despuig – 2020

Concert Simfonic

Trio Clarinet

Grups Cambra

Grups Guitarres

Grups Flautes

Guitarres

Pianos

                                                                                                                         Dissabte 13 de juny a les 18h

C. de la Rosa 6
Tortosa

Escola i Conservatori de la Diputació de Tortosa
L’Escola i Conservatori de Música a Tortosa forma part de la Diputació de Tarragona. Som un Centre obert i dinàmic preparat i abocat a proporcionar, als nostres alumnes, una formació completa, harmònica i integral, per la qual cosa comptem amb un gran equip de recursos humans i amb els mitjans materials més adequats.
El nostre sistema educatiu té com a finalitats: facilitar l’accés dels alumnes a una formació de qualitat, contribuir a la promoció i difusió de la cultura musical i al gust i gaudi per la música, i garantir una àmplia preparació i qualificació dels futurs professionals de la música.
Comptem amb una àmplia oferta d’activitats que ens permeten afirmar que el nostre, és un Centre amb un alt nivell de qualitat.
Amb aquesta vocació de servei, pretenem fer de la música una manera de viure per als nostres alumnes i per a tots els ciutadans de les Terres de l’Ebre.

Pati del Palau Despuig
El centre està ubicat al nucli antic de Tortosa, als Palaus Oriol i Despuig, edificis de gran valor arquitectònic, representatius de l’estil gòtic civil català dels segles XIII-XVI.
El Palau Oriol s’organitza al voltant d’un pati central. Es conserva el conjunt d’arcs que obre l’escala al pati, arcs escarsers aguantats per columnes lobulades de capitell llis, i a la base tres escuts treballats en relleu, el de Tortosa, el de Catalunya i el de la Diputació.
La façana presenta tres nivells, i es poden veure carreus de pedra en estat original, portal adovellat, de mig punt, amb dovelles grans del segle XVI, finestres amb els marcs amb motllures, carreus més petits restaurats al principal, i a les golfes separat per una motllura horitzontal de mur arrebossat al que s’obre un seguit de finestres d’arc escarser separades per petites motllures i ràfec de fusta.
Al Palau Despuig destaca un gran pati interior amb escalinata de pedra, una galeria gòtica i bigues policromades.