Museu d’Història de Girona – Claustre – 2023

Grup de guitarres de l’EMM de Girona

Conjunt de guitarres i conjunt de flautes de bec

Dissabte 10 de juny a les 18h.

C. de la Força, 27

Escola Municipal de Música de Girona
L’Escola Municipal de Música (EMM) neix amb una vocació de servei als ciutadans de Girona per donar resposta a les seves necessitats d’expressió artística i de formació musical, i amb la voluntat de participar en les diverses activitats de la ciutat.
En aquesta ocasió , al Festival Simfonic del 2021, us presentem el Conjunt instrumental de guitarres de l’escola:
És la formació que dóna continuïtat al treball pedagògic coordinat per la professora de guitarra de l’escola que comença amb l’alumnat de 3er curs, culminant el treball i els anys d’estudi dels alumnes més grans i pretén ser una eina per adquirir les destreses que necessiten els alumnes per, més endavant, incorporar-se a formacions professionals.

Museu d’Història de Girona – Claustre
Espai a cel obert de 300 m2, amb un petit claustre lateral, idoni per a propostes a l’aire lliure de curta durada. L’accés es fa per l’entrada del museu al carrer de la Força, número 27. La il•luminació consta de tres fanals. Per motius de seguretat s’ha de vigilar que els i les visitants no accedeixin a les baranes.Durant els anys 1753 i 1762 els frares caputxins van aixecar un mur de contenció de terres per tal de salvar el desnivell que hi ha entre els carrers de la Força i Ballesteries, aquest terraplè s’emprava com a jardí i petita horta del convent que ells mateixos conreaven. Des del 1991 s’hi va col•locar el que sembla probable que es tracti de la font d’un claustre tardo- romànic del segle XIII, de pedra calcària nummulítica, muntada durant bona part del segle XX a l’exterior del convent de Sant Domènec de Girona, però de procedència desconeguda