Cor Àkan en concert

Cor Àkan Foto formacions

Dissabte 7 de juny a les 18h.

C. de la Força, 27

Cor Àkan – Associació Àkan
El Cor Àkan nasqué el 9 de Gener del 2005, i s’inclou dins l’Associació Àkan, dedicada a donar suport i acollida a persones immigrades en situació especialment dificultosa de Girona i rodalies.
De l’interès dels alumnes de classes de català que imparteix l’Associació, en sorgí el Cor Àkan, com a eina en l’aprenentatge lingüístic. A més, és també una eina de cohesió de grup, neteja emocional i terapéutica, integració, dignificació dels cantants en experimentar la presentació en públic, i conscienciació i implicació dels diferents públics en l’acolliment i coneixença de la realitat migratòria. Actualment també és una imatge de presentació dels valors de l’Associacio Àkan.
Un dels punts més notables del Cor Àkan és la variadíssima procedència dels seus membres. La fusió de la música, la interpretació en moviment i el treball en català, amb la potència de veure la cara de la immigració sobre un escenari, és el nostre segell identificatiu. I part de la sorpresa del públic.

Pati del Museu d’Història de Girona
Espai a cel obert de 300 m2, amb un petit claustre lateral, idoni per a propostes a l’aire lliure de curta durada. L’accés es fa per l’entrada del museu al carrer de la Força, número 27. La il•luminació consta de tres fanals. Per motius de seguretat s’ha de vigilar que els i les visitants no accedeixin a les baranes.Durant els anys 1753 i 1762 els frares caputxins van aixecar un mur de contenció de terres per tal de salvar el desnivell que hi ha entre els carrers de la Força i Ballesteries, aquest terraplè s’emprava com a jardí i petita horta del convent que ells mateixos conreaven. Des del 1991 s’hi va col•locar el que sembla probable que es tracti de la font d’un claustre tardo- romànic del segle XIII, de pedra calcària nummulítica, muntada durant bona part del segle XX a l’exterior del convent de Sant Domènec de Girona, però de procedència desconeguda