Pati de les Magnòlies – 2024

Concert de la Girona Banda Band

Banda de música

Dissabte 8 de juny a les 18h

Pl. Pompeu Fabra, 1
Girona

Girona Banda Band
La Girona Banda Band (GBB) neix el 2005 per la iniciativa conjunta de la Xarxa de Centres Cívics, les Escoles de Música i l’Ajuntament de Girona, amb la voluntat d’oferir a la població l’oportunitat de trobar-se i fer música conjuntament, independentment del nivell, l’edat, l’instrument i la procedència.

El 2006 els músics creen l’Associació Cultural Girona Banda Band (acGBB) per donar suport i promoure la banda i organitzar concerts, festivals i altres activitats. I així, de mica en mica, la banda creix i va augmentant el seu nivell musical, es va consolidant i cada cop més, té la clara vocació de donar cabuda a tots els músics que vulguin formar-ne part.

A partir del 2015 és Càndid Rodríguez qui agafa la direcció de la Banda, que actualment està formada per més de 60 músics d’entre 10 i 85 anys.


Pati de les Magnòlies
Rere el llindar de la porta principal de l’antic Hospital, s’obre un dels espais més emblemàtics d’aquest edifici: el Pati de les Magnòlies. D’estructura rectangular actuava com a distribuïdor de les dependències hospitalàries alhora que contribuïa a la il·luminació de les dependències i a un millor ventilació de l’aire, totalment necessari en edificis amb funcions hospitalàries. El pati fou remodelat a finals del segle XIX amb la col·locació del paviment a càrrec del taller dels Porcalla i al 1928 fou rehabilitat i s’hi incorporaren els esgrafiats a càrrec del decorador Josep M. Busquets.Els tons ocres dels esgrafiats juntament amb les deu magnòlies, repartides en les dues bandes del pati, ajuden a tenyir aquest espai d’una elegància i melangia romàntiques.