MÚSICA CORAL MEDITERRÀNIA

Cor Jove de l’Orfeó Català (patrocinat per l’Aliança)

Director: Esteve Nabona

Foto formacions

Dissabte 4 de juny a les 17:30h.

C. del Palau de la Música 2

Metro: L1 i L4 (Urquinaona)
Bus: 16, 17, 19, 39, 40, 41, 42, 45, 55, 120 i 141

Cor Jove de l’Orfeó Català (Patrocinat per l’Aliança)

Forma part del projecte de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i està integrat per cantaires entre 16 i 25 anys. La seva activitat concertística es combina amb la pedagògica, a fi de preparar els cantaires per al futur ingrés a l’Orfeó Català.Va ser fundat l’any 1986 i dirigit per Conxita Garcia durant els primers setze anys. Actualment Esteve Nabona n’és el director i Josep Buforn el pianista.

El seu repertori inclou des de la música tradicional i popular catalana i d’altres països fins a obres de la literatura simfonicocoral.

Ha col·laborat amb diverses orquestres com l’orquestra The Sixteen, l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, entre altres, i amb les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, La Principal de la Bisbal i Els Montgrins.

Ha actuat arreu de Catalunya, a Astúries, Canàries, Euskadi, Polònia, Alemanya, Àustria, República Txeca i Holanda; ha col·laborat amb altres cors joves com el Cor de la Universitat de Viena, el Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal i el Coro Ametsa Gazte d’Irun.

Des de la temporada 2000-01 és patrocinat per Aliança.


Palau de la Música Catalana
1905-1908- Lluís Domènech i Montaner; Ampliació 1989- Oscar TusquetsConstruït com a seu de l’Orfeó Català amb fons procedents de subscripció popular, el Palau de la Música Catalana constitueix un patrimoni simbòlic i sentimental de tot un poble que s’identifica amb la seva història.
La seva sala de concerts −una de les més singulars del món− ha estat durant cent anys l’escenari privilegiat de la vida concertística, nacional i internacional de la ciutat de Barcelona. Una perla arquitectònica del Modernisme català que ha esdevingut, amb el pas de les dècades, un punt de trobada ineludible de la vida cultural i social de Catalunya i que és, actualment, la única sala de concerts modernista patrimoni de la Humanitat per la UNESCO (4 de desembre de 1997).
Les darreres dècades, el Palau de la Música Catalana ha viscut la renovació i consolidació de l’Orfeó Català, la creació del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (1990) i de l’Escola Coral de l’Orfeó Català (1999), i la remodelació i ampliació de l’edifici modernista per l’arquitecte Oscar Tusquets amb l’auditori del Petit Palau i la nova Plaça del Palau.
El Palau de la Música Catalana, marc emblemàtic de la cultura nacional de principis del segle XX, romana, avui dia, viu i dinàmic, com a equipament cultural obert al món, escenari de concerts de tots els gèneres i estils, actes culturals, socials i empresarials, congressos, conferències, exposicions, etc. Tot un referent del dinamisme artístic i ciutadà de Barcelona.