JAZZ I CULTURES

Coral amb piano Foto formacions

Dissabte 8 de juny a les18h

C. del Palau de la Música, 2

Metro: L1 i L4 (Urquinaona)
Bus: 16, 17, 19, 39, 40, 41, 42, 45, 55, 120 i 141

Cor Novaura de Barcelona
El cor Novaura de Barcelona és un cor de noies que es va fundar al setembre del 2009 de l’iniciativa de cantaires que tenien molta energia i ganes de continuar cantant quan es va acabar el Cor Aura de l’Escola de Música del Palau.
Actualment el conformen un total de 18 noies d’edats compreses entre els 16 i 35 anys. La directora és Glòria Fernández, cantant i directora també del Cor Mitjans de l’Orfeó Català.
El Cor Novaura ha actuat a diversos escenaris de Catalunya i a Londres, amb repertoris molt diversos, des de músiques tradicional d’aquí i d’altres cultures, fins a música dels nostres dies.

Palau de la Música Catalana
Inaugurat el febrer de 1908, el Palau de la Música Catalana, seu de l’Orfeó Català, és l’única sala de concerts modernista Patrimoni MundialConstruït entre 1905 i 1908 per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner com a seu de l’Orfeó Català i construït amb fons procedents de subscripció popular, el Palau de la Música Catalana constitueix un patrimoni simbòlic i sentimental de tot un poble que s’identifica amb la seva història.La sala de concerts −una de les més singulars del món− ha estat durant més de cent anys l’escenari privilegiat de la vida concertística, nacional i internacional de la ciutat de Barcelona. Una perla arquitectònica del Modernisme català, l’única sala de concerts modernista patrimoni Mundial per la UNESCO (4 de desembre de 1997), que esdevé actualment un punt de trobada ineludible de la vida cultural i social de Catalunya.La Fundació Orfeó Català – Palau de la Música, única entitat gestora de l’entitat des del gener del 2012, impulsa, sota els valors de l’excel·lència, participació, compromís social i catalanitat, l’activitat dels cors de la casa: l’Orfeó Català i l’Escola Coral, i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Actualment doncs, i mantenint-se com un dels símbols més genuïns de la cultura catalana, el Palau i l’Orfeó, com a institucions dinàmiques i obertes, promouen la música, el cant coral, el coneixement i difusió del patrimoni i la cohesió social i cultural del país.