FESTIVAL FLAMENC

Recital de Flamenc Foto formacions

Dissabte 9 de juny a les 18h.

Avinguda Drassanes s/n

Metro: L3 (Drassanes)
Bus: 14, 20, 21, 36, 57, 59, 64, 91, 120 i 157

Escuela Guitarra Flamenca Joaquín Herrera

A l’escola s’imparteixen classes de guitarra i cante flamenc, en un ambient on a més de treballar la tècnica cerquem que l’alumne pugui desenvolupar el compàs, l’harmonia i el sentiment més pur del flamenc.En l’ensenyament es fa un recorregut d’alguns dels “tocaores” amb més soniquete rítmic d’aquest art: Diego del Gastos, Paco Cepro, Moraito Chico y guitarres com Paco de Lucia, Gerardo Nuñez, Riqueni, Vicente Amigo, Tomatito, etc……Les classes que es donen a l’escola són personalitzades.

Es donen classes de:
-Guitarra Flamenca
-Acompanyament al Cante
-Cante Flamenco
-Cajon Flamenco

Dades de l’escola:
Paseo Fabra i Puig 443
Telf 933543000 / Mòbil 629736198
www.guitarra-flamenca.com /  www.joaquinherrera.com
e-mail: joaquin@joaquinherrera.com


Museu Marítim de Barcelona

Segle XIII- Rehabilitació: 1985- Esteve i Robert TerradesEl Museu Marítim de Barcelona es troba ubicat a l’edifici de les Drassanes Reials, en la façana marítima de la ciutat i al peu de la muntanya de Montjuïc. Les Drassanes van ser construïdes com a arsenal de galeres, és a dir, com un espai de construcció naval, de reparació i manteniment, i també de servei per a la flota de guerra de la Corona d’Aragó. En aquest indret s’hi construïen galeres, però també s’hivernaven i s’hi emmagatzemaven aparells, ormeigs, armes, queviures, etc. Aquest primer ús és el que explica l’estructura arquitectònica del conjunt.

Les Drassanes és un conjunt regular (quadrat) compost per una successió de naus gòtiques sostingudes sobre pilars de pedra i cobertes amb una teulada de vessants a dues aigües. Un espai cobert però ample, amb llum i espai de treball. Gairebé és un sostre sostingut per palmeres de pedra on s’hi podia treballar sota aixopluc.

Amb posteritat a aquestes dates es realitzen diverses ampliacions, bàsicament tres, adossades al cos original, i que acaben completant el conjunt: el “Porxo Nou” (1390-1415), conegut tradicionalment amb el nom d’edifici de Pere IV; les naus de la Generalitat, adossades a la construcció medieval per llevant entre 1612 i 1618; i la prolongació de les naus gòtiques cap al costat oposat a la línia de mar, fetes als segles XVII i XVIII, i que actualment reben el nom de Sala Comillas.

Durant els segles XVIII i XIX, amb l’edifici utilitzat com a equipament militar, es van fer diverses intervencions menors, en general nous edificis auxiliars afegits. En tot cas les diferents ocupacions han mantingut l’estructura bàsica de l’edifici, de manera que ens ha estat preservat gairebé en el seu aspecte original.