MÚSICA DEL GAVIÀ

Coral Jove El GAVIÀ

Flautes de bec El GAVIÀ

Grup de Guitarres de l’Escola Municipal de Música de Castelló d’Empúries

Foto formacions

Dissabte 8 de juny a les 19h.

Rambla, 2

Escola Municipal de Música “El Gavià” de l’Escala

El curs 1988/1989 l’ajuntament de l’Escala va crear l’escola de música amb un grup de cant coral i conjunt instrumental (flautes de bec i instruments Orff) i iniciació al llenguatge musical amb nens de 5 anys.Al llarg dels cursos s’han anat introduint els instruments:Piano, flauta de bec, flauta travessera, guitarra clàssica, guitarra elèctrica, violí, trompeta, saxofon, clarinet, bateria, cant, violoncel, informàtica musical.Les formacions musicals:

Formacions Corals de totes les edats, Música de cambra, Combos (música moderna), grups de guitarra clàssica.

L’escola de música va ser reconeguda per la Generalitat de Catalunya l’any 1995.

Al principi la seva ubicació va ser a l’anomenada “Casa del Gavià” C/ Cargol. Per aquesta raó té l’escola rep aquest nom.

Com que l’escola va créixer molt amb número d’alumnes, l’Ajuntament de l’Escala va construir una nova escola de música, on està actualment des de el curs 2006/2007. Can Masset. Plaça de les Escoles.


Museu de l’Empordà
Actualment, el Museu de l’Empodà es presenta com una institució multidisciplinar dirigida a la recerca, conservació i divulgació del patrimoni cultural local i comarcal, organitzant activitats i presentant exposicions, amb una especial dedicació a la experimentació i a la reflexió de la creació artística contemporània.El Museu de l’Empordà compta amb una col·lecció permanent que aplega arqueologia ibèrica, grecoromana i medieval, així com pintura moderna i contemporània entre la que hi destaquen els noms d’artistes com Sorolla, Vayreda, Casas, Nonell, Mir, Marès, Miró, Tàpies, Cuixart o els empordanesos Dalí, Planells, Reig o Vallès entre d’altres.