Orquestres de Corda de l’Escola Municipal de Música

Orquestra infantil de corda Pizzicato

Orquestra infantil de corda B.Bartok

Dissabte 8 de juny a les 18h.

Pujada de la Catedral, 12
Girona

Escola Municipal de Música de Girona
 
L’Escola Municipal de Música (EMM) neix amb una vocació de servei als ciutadans de Girona per donar resposta a les seves necessitats d’expressió artística i de formació musical, i amb la voluntat de participar en les diverses activitats de la ciutat.
En aquesta ocasió , al Festival Simfonic del 2019, us presentem les orquestres de corda de l’escola:
-Orquestra infantil de corda Pizzicato.
És la primera orquestra on toquen en conjunt els violins, violes, violoncels i contrabaixos de l’escola i participen en concerts i activitats.
-Orquestra juvenil de corda Bela Bartok.
És la formació que dóna continuïtat al treball pedagògic coordinat pel professorat de corda de l’escola que comença a l’orquestra infantil, culminant el treball i els anys d’estudi dels alumnes més grans i pretén ser una eina per adquirir les destreses que necessiten els alumnes per, més endavant, incorporar-se a formacions professionals.

Museu d’Art de Girona
El Museu d’Art de Girona es troba en el marc incomparable de l’antic Palau Episcopal, les primeres referències del qual es remunten al segle X. A través de les seves estances ens ofereix un viatge al llarg de la història de l’arquitectura.
L’interior del palau acull la col•lecció d’art més important del Bisbat i de la província de Girona, amb peces datades des de l’època romànica fins a les albors del segle XX. Entre les obres més notables destaquen l’ara d’altar de Sant Pere de Rodes (segle X), el retaule de Sant Pere de Púbol (segle XV), taules del retaule de Sant Feliu de Girona (segle XVI), el retaule de Segueró(segle XVI) i l’escultura Contra l’invasor (segle XIX). L’edifici conserva encara diversos espais que responen a la seva funció original, com ara la presó episcopal o el majestuós jardí.
Complementen les instal•lacions del Museu d’Art dos espais ubicats a la zona del mercadal, dins l’edifici de l’antic hospital de Santa Caterina: l’antiga farmàcia hospitalària i la capel