CONCERT SIMFONIC

Formacions Foto formacions

Dissabte 7 de juny a les 18h.

La Seu d’Ègara

Terrassa

Centre d’Estudis Musicals Alícia

A l’Escola de Música Alícia el més important és l’alumne i fem del seu benestar el nostre objectiu. Per aquesta raó oferim classes personalitzades, adaptant ritme de treball a les capacitats i objectius de cada alumne, de manera que l’estudi del instrument no esdevingui una tasca feixuga sino una experiència agradable i lúdica, sense deixar de banda la qualitat de l’ensenyament.Portem la música més enllà dels límits estrictament artístics fomentant valors com l’esforç, la disciplina, l’autosuperació, el treball en equip i el control de les emocions per afavorir el creixement personal, a més del creixement musical.

Creiem que tota persona en major o menor grau porta un artista dins i la nostra tasca és fer-lo sortir i mostrar-lo al món, per això donem especial importància a l’organització de concerts i espectacles que permetin als nostres alumnes expressar-se musicalment.


Seu d’Ègara – Església de Santa Maria

A finals del segle XX, amb l’inici del Pla Director per al Desenvolupament de les Esglésies de Sant Pere, es posa en marxa una vasta operació d’estudi, excavació i interpretació del conjunt. L’aportació dels primers anys del segle XXI a la història mil·lenària del conjunt és la recuperació del valor històrico-artístic d’un conjunt monumental únic a Europa: permet viatjar en el temps fins a quinze segles enrera i explica la història, la cultura i l’espiritualitat del món del final de l’imperi romà, dels primers anys de l’edat mitjana i dels primers temps del cristianisme.El pas dels segles, la majestuositat de la pedra, la història de l’art i l’arquitectura, el testimoni de les creences d’homes i dones de diverses èpoques: aquesta és la clau del missatge escrit a les pedres mil·lenàries de Sant Pere i de La Seu d’Ègara. Una de les joies artístiques i monumentals del nostre país, un monument de primera categoria en el pre-romànic i el romànic a Catalunya.

Després de molts anys de treballs, mostra a partir de l’octubre de 2009 el seu rostre més autèntic: l’esplendor d’una Seu Episcopal dels primers segles del cristianisme. Un conjunt de tres esglésies que inclou l’antiga Catedral redescoberta, envoltat de verd pel gran Parc de Vallparadís, en un entorn urbà que ha conservat un espai de pau i serenitat al bell mig d’una gran ciutat. Pedres vives que expliquen la seva història, la de la ciutat, la del país… Pedres amb ànima.