“EL FISIOINQUIET”:

HABITS I POSTURES DELS MÚSICS PER NO ACABAR AMB ELS MÚSCULS DESAFINATS

 

Foto formacions

Dissabte 4 de juny a les 18h.

Av. Joan XIII, 2

Metro: L3 (Palau Reial)

Tramvia: T1, T2 i T3 (Pius XII)

Bus: 33, 67, 75, 78, 113, L12

Lluís Puig: “El Fisioinquiet”

Aprofitant les actuacions de la Formació de cambra i del cant coral que tindran lloc a la Masia del Barça, en Lluís Puig (fisioterapeuta) ens farà cinc cèntims de com prevenir les lesions dels músics, tot analitzant les postures i els hàbits d’un violinista, un de flauta travessera i un pianista.Lluís Puig:

“Els músics són com esportistes d’alt nivell, però amb algunes diferències: la gent no n’és molt conscient, cosa que fa que no rebin les mateixes atencions i malauradament en pateixin les conseqüències. Si no volen que els seus músculs acabin desafinant, cal que els vagin cuidant i treballant”

Lluís Puig (Girona,1970) és fisioterapeuta des del 1996 i ha treballat en diferents hospitals, mútues i centres de fisioteràpia. Ha estat quatre anys president de la Societat Catalano Balear de Fisioteràpia. Actualment és professor col·laborador de la Fundació Universitària del Bages i de la Universitat Internacional de Catalunya, treballa de fisioterapeuta a l’Hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet i col·labora al programa Els Matins de TV3 amb una secció pròpia. Ha escrit el llibre: “El Fisioterapeuta a casa: Consells pràctics per moure’ns millor” de Viena Edicions.


La Masia del F.C. Barcelona
1702; Rehabilitació: 1966 i 1979La Masia, situada al costat de l’Estadi, és el bressol del planter blaugrana. Aquesta emblemàtica edificació, que forma part del patrimoni i història del Futbol Club Barcelona, és una antiga residència pagesa construïda el 1702.
En un primer moment, La Masia es va fer servir com a taller per a la confecció de la maqueta i sala de treball d’arquitectes i constructors, així també com a punt de partida de les visites d’altres personalitats i associats a les obres de construcció. Un cop inaugurat l’Estadi, el 24 de setembre del 1957, La Masia va tancar les seves portes esperant un destí. En el període presidencial d’Enric Llaudet aquest edifici es va remodelar i al mateix temps ampliar per albergar la seu social del club, que deixava la Via Laietana per traslladar-se al costat de l’Estadi. La nova seu social fou inaugurada el 26 de setembre de 1966.
L’any 1979 esdevé com a residència.
L’auge del club i la creació de diverses secretaries va determinar que La Masia no tingués cabuda suficient com a seu social, que novament va ser traslladada per la directiva d’Agustí Montal, ara al costat de la Pista de Gel. D’aquesta manera, La Masia quedava una altra vegada disponible per a un nou servei. El consell directiu de Josep Lluís Núñez, però, li va treure rendiment ben aviat. La Masia esdevindria la residència dels joves jugadors amb domicili allunyat de la nostra ciutat. Les obres d’adequació van efectuar-se amb molta rapidesa i el 20 d’octubre de 1979 s’inaugurava oficialment per al seu nou ús.
Així, l’objectiu d’aquesta residència ha esdevingut formar esportiva i intel·lectualment els joves que han deixat les seves famílies i les seves localitats per fer carrera al Barça.
La Masia consta de dues plantes i té 610 m2.