Seu Vella Canonja – 2022

L’Intèrpret amb el Simfonic

Big Band de l’Intèrpret

Combos

Alumnes de Grau professional

Dissabte 11 de juny a les 18h

Turó de la Seu Vella
Lleida

Escola de Música L’Intèrpret
L’Intèrpret és una escola de música i centre autoritzat de grau professional autoritzats per la Generalitat.

Des de la seva fundació, l’any 1997, ha estat pionera en impartir un ensenyament musical de qualitat en el qual les formacions instrumentals i vocals hi tenen un pes molt important.

S’hi poden cursar estudis d’escola de música, de conservatori, de teatre musical i so i tecnologia musical.

L’escola forma en 17 especialitats instrumentals i compta amb nombrosos grup instrumentals d’orquestra, big band, conjunt de guitarres, grup de percussió i corals.

Seu Vella
En un lloc realment privilegiat i al bell mig de la ciutat de Lleida, s’alça el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella. Diferents edificis el configuren: la Seu Vella o catedral antiga, el Castell del Rei/Suda, la fortificació militar que envolta tot el turó i diverses restes arqueològiques que ens ajuden a entendre el present.

El joc de volums i perfils que generen són un compendi de la història de Lleida i del turó en particular. La posició estratègica d’aquest tossal, enlairat en un paisatge de plana, ben comunicat en totes direccions i amb la proximitat del riu Segre, permeté des de l’antiguitat una ocupació ininterrompuda. La molt probable Iltirta ibèrica, la Ilerda romana i la Larida musulmana romanen sota el seu subsòl, així com l’excel·lent barri gòtic que s’hi anà gestant de forma majestuosa a l’època medieval. La Seu Vella i el Castell del Rei en són els testimonis més destacats.

Les pèrdues irreparables i els usos indesitjables arribarien amb l’època moderna i els conflictes bèl·lics d’abast europeu, quan tot el turó fou arrasat i en el seu lloc es bastí, de forma progressiva, una fortificació militar. Els dos únics edificis no enderrocats, catedral i castell, foren transformats en tristes casernes militars, ús que malauradament es perllongaria fins a l’any 1948. S’iniciava llavors una lenta i encoratjadora restauració, encara vigent.