EXHIBICIÓ DE BANDA i MAJORETS

Banda de Trompetes i tambors

Grup de Majorets

Foto formacions

Dissabte 9 de juny a les 18h.

Av. Joan XIII, 2

Metro: L3 (Palau Reial)

Tramvia: T1, T2 i T3 (Pius XII)

Bus: 33, 67, 75, 78, 113, L12

Banda i Majorets – Triangle de Sants

Entitat musico-artística-cultural fundada al 1980. Formen la banda uns 40 components i les majorets són uns 15 components.Ambient familiar i d’amistat per excel·lència. Multitud d’actuacions en festes majors, cercaviles, rues, cavalcades i festes tradicionals catalanes (Caga-Tió, Sant Medir, Tres Tombs,…)

Club Social : Carrer Alcolea, 147. 08014 Barcelona. Tf.: 609 3 444 80

Les majorets són campiones europees de majorets de l’any 2010. La banda es va classificar en tercer lloc europeu.

Hem realitzat quasi 2000 actuacions arreu des de la fundació de l’entitat al 1980.


Instal·lacions del Futbol Club Barcelona

1955-1957- Francesc Mitjans Miró; Josep Soteras Mauri i Lorenzo García Barbón.El vell camp de Les Corts, inaugurat el 1922, va viure diverses remodelacions per tal d’acollir una massa social blaugrana que no parava de créixer. Després de la Guerra Civil la recuperació de l’entitat va significar un augment continuat de socis i d’espectadors. Cada cop era més clar que caldria plantejar-se la construcció d’un camp nou, i per això la junta combinava millores de les Corts amb les primeres passes per aconseguir el somni d’un nou estadi.

La data de la inauguració del nou estadi era el 24 de setembre del 1957. El dissabte 21 de setembre es va pronunciar, al Saló de les Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, el pregó que obria oficialment les festes de la inauguració de les noves instal·lacions. També, durant aquell cap de setmana de setembre, es van disputar al camp de les Corts i al Palau Municipal d’Esports una sèrie de partits internacionals, que van tenir com a protagonistes les diverses seccions del club. La transcendència d’aquelles jornades va quedar ben palesa en el fet que el gran poeta Josep M. de Sagarra escrivís un sonet intitulat ‘Blau Grana’, i en la creació d’un himne a l’Estadi del FC Barcelona, amb lletra de Josep Badia i música d’Adolf Cabané.

Tot i que inicialment el nom era Estadi Del FC Barcelona, a nivell popular ràpidament es va rebatejar com a “Camp Nou”, ja que l’estadi substituïa l’antic camp de Les Corts. A la temporada 2000/2001, es va oficialitzar el nom de Camp Nou després d’una consulta popular entre els socis de l’entitat.

Les instal·lacions es varen ampliar al 1971 amb la construcció del Palau Blaugrana i la pista de gel. Al 1982 va arribar el Mini Estadi.

Durant la temporada 1998/1999, la UEFA va reconèixer els serveis i la funcionalitat del Camp Nou i el va classificar com a estadi “cinc estrelles”. En tot l’Estat espanyol, només hi ha quatre estadis més que les tinguin.