INS Ramon Muntaner (Claustre)- 2020

Títol

Formacions

                                                                                                                        Dissabte 13 de juny a les 18h

Pl. Institut, s/n
Figueres
Coral Icaris Coral INS Ramon Muntaner  
     
L´Associació Coral Icaris és la continuació de l’antiga Coral Sant Jordi del antic Clup Sant Jordi de Figueres.Va ser fundada l’any 2014. Compta amb 21 cantants, tots de més de 65 anys
El nostre actual director és el Mestre Josep Maria Surrell
Cantem cançons tradicionals catalanes,sardanes, nadales, havaneres i també d’altres més actuals i la majoria en català.
Es va crear l´any 2000, i ha estat fundada i dirigida fins el curs passat per l´Ernest Pons. Enguany la professora Ioia Llauró és la directora.Han actuat sovint al mateix centre (Nadal,Sant Jordi i fi de curs). Ha participat en diverses trobades de corals de secundària (Terrassa, Granollers, Lleida, Tortosa…). Canten ocasionalment a Figueres a l´Ictineu, el Museu de l´Empordà, el Teatre Jardí, les esglésies de Sant Pere, la Immaculada i la Sagrada família, la Catequística, etc… Van participar en 8 ocasions al concurs ” Sons i cançons” i van quedar primers en 5 ocasions.

Coral Escola Sant Pau

Encara que els seus inicis són anteriors la coral de l’escola Sant Pau funciona de manera regular des del 1993.

Aquesta activitat ha estat dirigida des dels seus inicis fins el curs 2010-2011 per Carme Castelló. Núria Badosa la va substituir en la direcció de la coral fins el curs 2014-2015. Actualment la coral està dirigida per Sara Arché, mestra de música de l’escola.

La coral compta, des dels seus inicis, amb l’acompanyament al piano del mestre Pere Puig.

La coral ha participat en diferents homenatges a reconegudes personalitats de dins i fora de la comarca cantat en molts locals de la nostra ciutat. L’hem pogut escoltar en llocs tan emblemàtics com la Basílica de Montserrat, els monestirs de Poblet, Ripoll o Sant Cugat del Vallès, al Temple de la Sagrada Família, al Palau de la Música Catalana, al Liceu i a l’Auditori de Barcelona, a l’Auditori Narcís de Carreras de Girona, a l’Auditori August de Tarragona, a l’església de Santa Maria del Mar i a l’església del Pi de Barcelona, entre altres.

També participa cada curs a la Trobada de Corals de Primària que organitza el Departament d’Educació.


INS Ramon Muntaner
L’institut Ramon Muntaner es va fundar com a Centre d’Humanitats l’any 1839. Ubicat en un antic convent franciscà que, des de la desamortització de Mendizabal era propietat de l’Ajuntament de Figueres, va esdevenir el primer centre no religiós d’ensenyament secundari d’Espanya. Va ser fundat pel pare González de Soto i al llarg de gairebé 175 anys d’història ha esdevingut un centre de referència; per les seves aules han passat un bon nombre d’il·lustres alumnes i professors. L’espai del claustre, que conserva la seva estructura original i està envoltat d’arbres centenaris, s’ha fet servir per a diversos esdeveniments ciutadans. Darrerament ha estat uns dels espais del festival musical Acústica.