Concert Simfònic

Coral INS Ramona Muntaner

Coral Esc. Sant Pau

Coral Icaris

Coral Ies Sanchis Guarnier

Foto formacions

                                                                                                                         

Dissabte 10 de juny a les 18h.

Pl. Institut, s/n

Figueres

 

IES Sanchis Guarner
Coral INS Ramon Muntaner  
     
Fa 18 anys que estem cantant a l’institut.. L’any 2009 vam fer un projecte interdisciplinar a partir del qual vam enregistrar un CD amb cançons tradicionals valencianes. L’ús i difusió del nostre cançoner tradicional ha esdevingut una de les característiques principals de la nostra activitat coral. El cor està obert a la participació de tots el membres de la comunitat escolar i, a més del personal del centre també està inclosa la «Quadrila de Marietes», mares d’alumnes o exalumnes, exalumnes, alguna iaia d’exalumna. La intenció és gaudir de la música. Es va crear l´any 2000, i ha estat fundada i dirigida fins el curs passat per l´Ernest Pons. Enguany la professora Ioia Llauró és la directora.Han actuat sovint al mateix centre (Nadal,Sant Jordi i fi de curs). Ha participat en diverses trobades de corals de secundària (Terrassa, Granollers, Lleida, Tortosa…). Canten ocasionalment a Figueres a l´Ictineu, el Museu de l´Empordà, el Teatre Jardí, les esglésies de Sant Pere, la Immaculada i la Sagrada família, la Catequística, etc… Van participar en 8 ocasions al concurs ” Sons i cançons” i van quedar primers en 5 ocasions. També han cantat al monestir de Poblet i a la Basílica de Montserrat en el concurs “Cantem el Nadal”, així com al Palau de la Música Catalana i a l’Auditori de Barcelona. Van realitzar un intercanvi amb la coral de l´institut Torre de Palau, de Terrassa, i han participat en un taller de cant amb Òscar Boada. Compta amb la col.laboració de Mercè Martí i l´acompanyament  al piano des dels seus inicis de Pere Puig

 

Coral Icaris

 

Coral Escola Sant Pau

 
     
L´Associació Coral Icaris és la continuació de l’antiga Coral Sant Jordi del antic Clup Sant Jordi de Figueres.
Va ser fundada l’any 2014. Compta amb 21 cantants, tots de més de 65 anys
El nostre actual director és el Mestre Josep Maria Surrell
Cantem cançons tradicionals catalanes,sardanes, nadales, havaneres i també d’altres més actuals i la majoria en català.
La nostra coral està formada per 39 alumnes de l’escola Sant Pau, una escola pública de Figueres amb una gran història que mira cap a futur amb empenta i il·lusió i amb un especial interès per l’educació musical. Els cantaires són alumnes de primària d’entre sis i dotze anys.

INS Ramon Muntaner
L’institut Ramon Muntaner es va fundar com a Centre d’Humanitats l’any 1839. Ubicat en un antic convent franciscà que, des de la desamortització de Mendizabal era propietat de l’Ajuntament de Figueres, va esdevenir el primer centre no religiós d’ensenyament secundari d’Espanya. Va ser fundat pel pare González de Soto i al llarg de gairebé 175 anys d’història ha esdevingut un centre de referència; per les seves aules han passat un bon nombre d’il·lustres alumnes i professors. L’espai del claustre, que conserva la seva estructura original i està envoltat d’arbres centenaris, s’ha fet servir per a diversos esdeveniments ciutadans. Darrerament ha estat uns dels espais del festival musical Acústica.

 

«>