CONCERT DE PRIMAVERA

Coral INS Ramon Muntaner

Coral del Deulofeu

Coral INS Olivar Gran

Foto formacions

Dissabte 13 de juny a les 17h.

Pl. de l’institut, s/n

FIGUERES
Coral INS Ramon Muntaner La Coral del Deulofeu (INS Alexandre Deulofeu)
La coral de l´INS Ramon Muntaner es va crear l´any 2000, i ha estat fundada i dirigida des dels seus inicis per l´Ernest Pons. Com a coral d´institut ha actuat sovint al mateix centre, per Nadal, Sant Jordi i final de curs. Ha participat en diverses trobades de corals de secundària ( Terrassa, Granollers, Lleida, Tortosa…). Canten ocasionalment a Figueres a l´Ictineu, el Museu de l´Empordà, el Teatre Jardí, les esglésies de Sant Pere, la Immaculada i la Sagrada família, la Catequística, etc… Van participar en 8 ocasions al concurs ” Sons i cançons” i van quedar primers en 5 ocasions. També han cantat al monestir de Poblet i a la Basílica de Montserrat en el concurs ” Cantem el Nadal”, així com al Palau de la Música Catalana i a l´Auditori de Barcelona. Van realitzar un intercanvi amb la coral de l´institut Torre de Palau, de Terrassa, i han participat en un taller de cant amb Òscar Boada. Actualment compta amb la col.laboració de Mercè Martí i l´acompanyament al piano de Pere Puig

La Coral del Deulofeu és una coral formada pels alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de la modalitat d’arts escèniques, música i dansa que es cursa a l’Institut Alexandre Deulofeu de Figueres.Es va formar durant el curs 2011 – 2012 com a part pràctica de l’assignatura Llenguatge i pràctica musical de 1r de Batxillerat. Així doncs, tots els alumnes que fan el 1r curs de Batxillerat d’arts escèniques passen a formar part de la coral.

Des de la seva primera actuació, el desembre de 2012, ha participat en diferents concerts corals a la ciutat de Figueres, entre els quals es pot destacar la col•laboració en la reestrena de l’obra “L’Agraïment” d’Aurea Rosa Clavé juntament amb la Coral Polifònica de Figueres, l’orquesta Solistes de l’Empordà i la Banda Minicipal de Figueres.

Dirigida des dels seus inicis per Joan Vila i Safont, aposta per un repertori a 3 i 4 veus mixtes a cappella.


INS Ramon Muntaner (Claustre)
L’institut Ramon Muntaner es va fundar com a Centre d’Humanitats l’any 1839. Ubicat en un antic convent franciscà que, des de la desamortització de Mendizabal era propietat de l’Ajuntament de Figueres, va esdevenir el primer centre no religiós d’ensenyament secundari d’Espanya.Va ser fundat pel pare González de Soto i al llarg de gairebé 175 anys d’història ha esdevingut un centre de referència; per les seves aules han passat un bon nombre d’il·lustres alumnes i professors.L’espai del claustre, que conserva la seva estructura original i està envoltat d’arbres centenaris, s’ha fet servir per a diversos esdeveniments ciutadans. Darrerament ha estat uns dels espais del festival musical Acústica.