CONCERT SIMFONIC

Coral escola Sant Pau

Coral

Foto formacions

Dissabte 7 de juny a les 18h.

Pl. de l’institut, s/n

Foto escola
Coral Canticorum Coral INS Ramon Muntaner
FUNDACIÓ: Barcelona. Nou Barris. 1979
FUNDADORS: Juli Marco. Carles Mata ( actual president). Constantí Sotelo ( actual director ).
COMPONENTS: 45 veus de totes les edats
CONCERTS més de 700 arreu de Catalunya, Espanya i Europa.
OBRES SIGNIFICATIVES: Requiem. Missa coronació. Missa dels pardals. Exultate et jubilate de Mozart. Carmina Burana de C. Orff. Àries i cors de Verdi i Wagner, etc. La cançó popular catalana.
PREMIS CORAL CANTICORUM: Medalla d´honor de Barcelona ( 2003)- Premi Nou Barris ( 2006), Premi Francesc Layret ( 2007).
Constantí Sotelo, director: Premi Catalunya d´Educació ( Gen. Cat. 2008).
Premi d´Educació musical ( AEMCAT . 2012 . Medalla d´honor de Barcelona.
( AJuntament, 2008).
La coral de l´INS Ramon Muntaner es va crear l´any 2000, i ha estat fundada i dirigida des dels seus inicis per l´Ernest Pons. Com a coral d´institut ha actuat sovint al mateix centre, per Nadal, Sant Jordi i final de curs. Ha participat en diverses trobades de corals de secundària ( Terrassa, Granollers, Lleida, Tortosa…). Canten ocasionalment a Figueres a l´Ictineu, el Museu de l´Empordà, el Teatre Jardí, les esglésies de Sant Pere, la Immaculada i la Sagrada família, la Catequística, etc… Van participar en 8 ocasions al concurs ” Sons i cançons” i van quedar primers en 5 ocasions. També han cantat al monestir de Poblet i a la Basílica de Montserrat en el concurs ” Cantem el Nadal”, així com al Palau de la Música Catalana i a l´Auditori de Barcelona. Van realitzar un intercanvi amb la coral de l´institut Torre de Palau, de Terrassa, i han participat en un taller de cant amb Òscar Boada. Actualment compta amb la col.laboració de Mercè Martí i l´acompanyament al piano de Pere Puig

Escola Sant Pau
La coral de l’escola pública Sant Pau de Figueres, funciona de manera regular des de fa més de 19 anys. Està integrada per gairebé 50 alumnes de 1r a 6è de primària.Va ser dirigida des dels seus inicis fins al curs 2010-2011 per Carme Castelló. Actualment dirigeix la coral Núria Badosa, mestra de música de l’escola. Des dels seus inicis, compta amb l’acompanyament al piano del mestre i compositor Pere Puig.El repertori de la coral està integrat bàsicament per cançons populars catalanes i d’altres països, traduïdes al català, interpretant també alguna adaptació d’autors clàssics, cançons de diferents estils i sardanes com L’Empordà, el Saltiró de la Cardina o Per tu Ploro. La majoria de les harmonitzacions són a dues veus.

INS Ramon Muntaner (Claustre)
L’institut Ramon Muntaner es va fundar com a Centre d’Humanitats l’any 1839. Ubicat en un antic convent franciscà que, des de la desamortització de Mendizabal era propietat de l’Ajuntament de Figueres, va esdevenir el primer centre no religiós d’ensenyament secundari d’Espanya.Va ser fundat pel pare González de Soto i al llarg de gairebé 175 anys d’història ha esdevingut un centre de referència; per les seves aules han passat un bon nombre d’il·lustres alumnes i professors.L’espai del claustre, que conserva la seva estructura original i està envoltat d’arbres centenaris, s’ha fet servir per a diversos esdeveniments ciutadans. Darrerament ha estat uns dels espais del festival musical Acústica.