Fundació Julio Muñoz Ramonet – 2017

Concert de vent

Saxímbols

Contrabrass

Foto formacions

                                                                                                                         

Dissabte 10 de juny a les 18h.

Carrer de Muntaner, 282

Metro: Passeig de Gràcia (L2, L3, L4) – Girona (L4)
Bus: 20, 22, 24, 28, 39, 45, 47, N2, N4 i N6

Escola Municipal de Música Eixample “Joan Manuel Serrat”
 
L’Escola Municipal de Música Eixample es va crear el curs 1993-94. El projecte pedagògic del centre consta d’un mapa d’ agrupacions instrumentals i corals, ric i variat, que dóna cabuda a tot l’alumnat de l’escola i més vida a la xarxa cultural del barri.
L’any 2010, l’escola es va situar a la seva seu definitiva, en ple barri de la Sagrada Família. El mateix any, el cantautor Joan Manuel Serrat va apadrinar l’escola. Actualment dóna servei a més de set-cents alumnes de totes les edats, des de nadons fins a adults, tots amb un interès comú: gaudir de la música.

Fundació Julio Muñoz Ramonet
El jardí de la Fundació Julio Muñoz Ramonet va ser projectat el 1916 pel paisatgista francès Juan-Claude-Nicolas Forestier, conservador dels parcs de París, per encàrrec de Ferran Fabra i Puig, segon marquès d’Alella. El 1945, Muñoz Ramonet va adquirir la propietat de la finca i entre 1956 i 1957 va encarregar la remodelació del jardí al paisatgista Joan Mirambell que va introduir algunes modificacions.
En la recuperació del jardí, l’objectiu principal de la Fundació ha estat mantenir l’esperit de Forestier respectant les modificacions introduïdes pel Mirambell. S’han mantingut i conservat arbres i plantes d’alt valor adequant l’espai enjardinat perquè puguin gaudir-los tots els ciutadans.
Aquest jardí significa una important incorporació als jardins històrics de la ciutat, com a exemple ben conservat dels jardins de la burgesia barcelonina de principis del segle XX.