ACORDIONEM-NOS!

Els Acordions en concert

D’ACORDS- Grup Cambra Escola d’Acordió de Lleida

Grup Cambra d’Acords

Orquesta d’Adults

Orquesta Infantil

Foto formacions

                                                                                                                         

Dissabte 9 de juny a les 18h.

C. Jaume el Conqueridor, 1

Lleida

Escola d’Acordió de Lleida
 
L’escola d’Acordió de Lleida comença la seva trajectòria pedagògica i
musical als anys vuitanta, essent la primera escola de música de Lleida en l’ensenyament de l’acordió.
La seva activitat pedagògica i musical ha estat intensa. Els alumnes són els que han vertebrat la història de l’Escola d’Acordió de Lleida, i és per això que són el principal centre d’atenció en el projecte de formació i desenvolupament creatiu i musical.
Els alumnes més petits comencen el seu apropament al món de l’acordió a partir dels 3 anys a través d’activitats lúdiques i creatives, aprenentatge que es complementarà amb l’estudi acadèmic, l’activitat orquestral (l’escola disposa de tres orquestres d’acordions: Iniciació, Adults i Professional), els concerts i la participació en diferents concursos en els que han obtingut diferents premis musicals.
També ha estat pionera a Catalunya en l’ensenyament de l’acordió cromàtic de botons i en l’organització i creació del concurs musical Sant Anastasi.

Església Romànica de Sant Martí
L’església romànica de Sant Martí és una de les més antigues de la ciutat. Es tracta d’un edifici del segle XIII, de planta rectangular, d’una sola nau coberta amb volta de canó lleugerament apuntada. Va acollir els actes solemnes i cerimonials de l’Estudi General de Lleida, fundat l’any 1300. Al segle XIV, l’església va assolir el seu màxim esplendor i l’Estudi General finançà la construcció d’una capella gòtica dedicada a Santa Maria. Després de diverses vicissituds que van fer que el temple fou utilitzat com a caserna o presó, al segle XIX Sant Martí es restaura i es recupera com a església. L’any 1965 s’hi va exposar el fons d’escultura en pedra del Museu Diocesà de Lleida, i el 1993 va ser una de les seus de la mostra “Pulchra”. Durant gairebé deu anys va acollir l’exposició semi-permanent “Prooemium”, amb una selecció de les obres més emblemàtiques de la col•lecció diocesana de l’actual Museu de Lleida.