ACORDIOMEM-NOS: ELS ACORDIONS EN CONCERT

Orquestra de l’Escola d’Acordió de Lleida Orquestra de l’ Escola d’Acordió de Lleida + Orquestra d’Adults + Orquestra Infantil Foto formacions

                                                                                                                         

Dissabte 11 de juny a les 18h.

C. Jaume el Conqueridor, 1

Lleida

Escola d’Acordió de Lleida
 
L’ESCOLA D’ACORDIÓ DE LLEIDA comença la seva trajectòria pedagògica i musical als anys vuitanta, essent la primera escola de música de Lleida en l’ensenyament de l’acordió. La seva activitat pedagògica i musical ha estat intensa. L’Escola d’Acordió de Lleida ha estat pionera a Catalunya en l’ensenyament de l’acordió cromàtic de botons a través de l’organització de diferents cursos, i de l’organització del concurs musical Sant Anastasi. Els alumnes més petits comencen el seu apropament al món de l’acordió a partir dels 3 anys a través d’activitats lúdiques i creatives, aprenentatge que es completarà amb l’estudi acadèmic, concerts i participació en diferents concursos en els quals han obtingut diferents premis. En aquest concert gaudirem d’una primera part amb l’Orquestra Professional de l’Escola d’Acordió de Lleida, a la que s’afegiran l’Orquestra d’Adults i l’Orquestra Infantil per interpretar tots plegats una obra escrita per a l’ocasió : “Acordionem-nos” i el “Cant dels Ocells”.

Església romànica de Sant Martí
L’església romànica de Sant Martí és una de les més antigues de la ciutat. Es tracta d’un edifici del segle XIII, de planta rectangular, d’una sola nau coberta amb volta de canó lleugerament apuntada. Va acollir els actes solemnes i cerimonials de l’Estudi General de Lleida, fundat l’any 1300. Al segle XIV, l’església va assolir el seu màxim esplendor i l’Estudi General finançà la construcció d’una capella gòtica dedicada a Santa Maria. Després de diverses vicissituds que van fer que el temple fos utilitzat com a caserna o presó, al segle XIX Sant Martí es restaura i es recupera com a església. L’any 1965 s’hi va exposar el fons d’escultura en pedra del Museu Diocesà de Lleida, i el 1993 va ser una de les seus de la mostra “Pulchra”. Durant gairebé deu anys va acollir l’exposició semipermanent “Prooemium”, amb una selecció de les obres més emblemàtiques de la col·lecció diocesana de l’actual Museu de Lleida.