Pista Poliesportiva – 2022

Un Concert Amistós

Conjunts Instrumentals, Combos-percussions i Conjunt Orquestrals d’ambdós centres.

                                                                                                                         Dissabte 11 de juny a les 18h

C/ Lluís Companys, 2

Escola de Música Municipal del Perelló Escola de Música Municipal de l’Ametlla de Mar  
     
L’Escola de Música Municipal del Perelló consta d’un centenar d’alumnes, la qual incideix en una Educació Musical de qualitat que facilita la incorporació de noves habilitats i noves destreses sensorials, intel.lectuals i socials, per mitjà de l’expressió i la creativitat de l’alumnat. S’impateixen les assignatures de llenguatge musical, instrument, música de cambra, conjunts corals, conjunts instrumentals, orquestral, format de combo’s i l’assignatura de noves tecnologies aplicades a la música. A banda, s’ha adequat un model d’aprenentatge per a adults, un taller d’estimulació per a infants de 0 a 2 anys i un taller de musicoteràpia en un projecte comú amb la Residència d’àvies i avis: La Casa del Poble del Perelló. L’Escola de Música Municipal de l’Ametlla de Mar va obrir les seves portes el 15 de gener de 2007. Va ser constituïda arran d’un conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya. Aquest conveni estableix l’oficialitat de l’Escola de Música Municipal (una reivindicació llargament reclamada), i la titularitat pública d’aquesta. A més, mitjançant un conveni econòmic paral·lel, la Generalitat passa a sufragar un terç de les despeses de l’escola pel que fa als alumnes de 4 a 18 anys.Cal dir que l’Escola de música ve a recollir un llegat excepcional de mans de l’antiga escola de música privada, que per raons diverses va ésser dissolta. Així doncs, intentant que no es perdés aquest excel·lent i emblemàtic capital cultural, l’Ajuntament fa un gran esforç, tant humà com econòmic, amb la intenció que l’Ametlla de Mar pugui continuar comptant amb una Escola de Música per a totes les edats. L’Escola forma part dels centres docents municipals. Depèn de l’Ajuntament de L’Ametlla de Mar, la qual té la competència educativa dels estudis impartits a través del Departament d’Ensenyament. El finançament està compartit per el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de L’Ametlla de Mar, i els pares i/o alumnes del centre.

El centre consta d’una planta. A la planta baixa, cedida per la SCER, trobem la sala polivalent de L’Ametlla de Mar, amb una capacitat per a 300 persones, que és l’espai destinat a sala de concerts i audicions.

Aquest darrer curs a l’ escola de l’Ametlla de Mar s’ imparteixen classes de pre-sensibilització i sensibilització per a nenes i nens entre 2 i 6 anys, iniciació i elemental. Un cop arribat aquest nivell hi ha dos variants, la de Grau Mitjà que continua amb els ensenyaments reglats i “Música Aplicada” on intentem aprofundir els coneixements teòrics a través del instrument. En quan als instruments es divideixen amb vent fusta (clarinet, saxo, flauta i oboè), vent metall (trompa, trombó, tuba i trompeta), piano, violí, guitarra i ukelele, i percussió clàssica i bateria. Disposem de dos conjunts instrumentals, “solfa jove” per als mes petits i CIP per als alumnes avançats. A més també hi ha Dixie, on s’ imparteix improvització a la música moderna, conjunt de guitarres, de pianos i cambra de percussió.

Pista Poliesportiva