El Born Centre de Cultura i Memòria – 2021

Concert de The New Zombis

The New Zombis

Diumenge 13 de juny a les 18h

Pl. Comercial, 12

Metro: L4 (Jaume I)
Bus: 47, 120, H14, V19

The New Zombis Coral Universitaria
The New Zombis és una coral de Gospel formada per joves (universitaris i post-universitaris) sota l’aixopluc de la Facultat de Medicina Campus Clínic de la Universitat de Barcelona.El projecte va néixer el 16 de febrer de 2010 amb la idea de crear un grup dinàmic i participatiu amb afany de superació personal i musical i un repertori variat adaptat al gust dels cantaires. Des de llavors, el projecte ha anat creixent, tant és així que, tot i el seu caràcter amateur, van ser escollits per participar al programa Oh Happy Day 2 l’any 2014.Després de l’experiència de l’any 2015 amb la representació de l’espectacle “Zombis” en vàries localitats, l’any 2017 van presentar “Black Hits Tribute”, un homenatge recopilatori de les millors cançons d’artistes negres de tots els temps. Al 2019 van anar un pas més endavant amb la presentació de «Gospel Claim», un espectacle únic, emocionant i alhora reivindicatiu. Convençuts de que la música pot canviar el món, The New Zombis proposen un viatge reflexiu sobre lluites socials d’ahir i d’avui. Amb la música afroamericana com a protagonista repassen cançons d’artistes tan reconeguts com Ray Charles, Marvin Gaye, Leonard Cohen, Michael Jackson, Queen… Sense deixar de banda l’origen del gospel (cançons africanes) i temes gospel moderns. Reivindicació i música, la combinació perfecte per gaudir i fer vibrar l’esperit.

El Born Centre de Cultura i Memòria
El Born Centre de Cultura i Memòria és un conjunt patrimonial de gran valor històric i un centre de cultura i de memòria al servei de la ciutadania.
Com a centre de cultura, té el seu origen en la voluntat de donar una nova vida a l’edifici que havia estat mercat del Born entre 1876 i 1971. Els treballs d’excavació van evidenciar un espai arqueològic únic, pel seu valor històric, per les seves dimensions i pel seu estat de conservació. Conjunt arqueològic i mercat, aplegats en un lloc singular, són testimonis excepcionals del nucli més dinàmic de la Barcelona del 1700, però també de la capacitat de la ciutat per retrobar el seu dinamisme després de cada crisi fins a recuperar l’espai.