MÚSICA CORAL MEXICANA

Coral l’Eléctric (Les Planes, Barcelona)

Coral San Cristóbal (San Cristóbal, Barcelona)

Coral de l’Unió Santcugatenca (Sant Cugat del Vallès, Barcelona)

Coral del Casal de Gent Gran de Navas (Navas, Barcelona)

Director: Walter Petersen

Foto formacions

Dissabte 8 de juny a les18h

Pg. Bonanova, 55

FGC: ESC, L6, S1, S2, S5, S55 Sarrià

Música coral mexicana
Coral l’EléctricL’any 1.998 un grup d’amics acompanyats amb una guitarra es reunien per cantar al Centre Civic L’Eléctric. Al poc temps s’uneixen a ells altres amics de la gent gran formant una coral que porta per nom CORAL L’ELECTRIC.
Aquest mateix any queda constituïda formalment LA CORAL L’ELECTRIC.
Actualment la coral agrupa 22 cantants sota la direcció musical del Mestre Walter Petersen.Coral Sant CristófolVa ser fundada l’any 1992 pel P.Ramón Eleta. El seu repertori es fonamenta en tot tipus de música de diferents autors, estils i països. La Coral Sant Cristòfol és una entitat autònoma i forma part de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).
Des del primer director i fundador han passat diferents directors. El Sr Walter Petersen és nostre director des de l’any 2011.

Coral de la Unió Santcugatenca
L’any 1899 vint-i-set cantaires de la coral La Lira, deixen aquesta agrupació, i s’uneixen per formar una coral nova que portarà per nom Societat Coral La Unió Santcugatenca.
Un bon nombre d’antics cantaires procedents del Cor El Progrés, dissolt l’any 1896, es van afegir també a la nova Entitat.
El dia 1 de Gener de l’any 1900, queda constituïda formalment la Societat Coral La Unió Santcugatenca.
Des de la seva fundació i fins l’any 1976, la coral estava integrada exclusivament per veus masculines. Es a partir d’aquesta data, i sota la batuta del Mestre Miquel Cases i Bell , quan es comencen a integrar en el grup, veus femenines, i així l’entitat es converteix en una coral mixta tal com es coneix avui en dia.
Actualment la Coral agrupa a 24 cantaires, sota la direcció musical del Mestre Walter Petersen.

Coral del Casal de Gent Gran de Navas
Formada recentment a l’octubre de 2012, la coral és un dels tallers que ofereix el Casal de Gent Gran de Navas. La integren vint cantants dirigits per Walter Petersen.


Consulado General de México – Casa Muley Afid
Casa Muley Afid1911-1914 Josep Puig i Cadafalch; Rehabilitació 2002 Pere Joan Ravetllat i Carme RibasMuley Adif, fill de Hassan I, que el 1908, es va exiliar a la ciutat després dels canvis produïts al protectorat de Marroc per l’ocupació francesa. Va residir molt de temps a l’Hotel Oriente, epicentre de Barcelona a l’època, fins que va encarregar a Josep Puig i Cadafalch la construcció que va habitar fins el 1916 quan es va traslladar a França.Es tracta d’un edifici aïllat amb un petit jardí organitzat segons una complexa volumetria, amb terrasses, miradors i amb una torre amb coronament agut que domina tot el conjunt. Exteriorment les parets blanques es complementen amb la utilització del totxo com element decoratiu aplicat puntualment juntament amb les teules vidriades de color verd i els plafons esgrafiats sobre les obertures, especialment a la tribuna decorada amb columnes salomòniques de totxo.