MÚSICA DE CAMBRA

Brass Greu Foto formacions

Dissabte 4 de juny a les 12h.

C. Casanova 143

Metro: L5 (Hospital Clínic)
Bus: 14, 31, 37, 54, 58, 59, 63, 64, 66, 67 i 6

Conservatori Municipal de Música de Barcelona
El conjunt instrumental Brass Greu neix durant el curs 2009/2010 al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Aquest conjunt de vent metall està format per fiscorns, trombons, bombardins i tubes, en combinació amb instruments de percussió.Brass Greu neix de la voluntat de donar a conèixer un repertori cambrístic poc habitual i mostrar així una formació amb una sonoritat tímbrica característica. Ha ofert concerts en diverses sales del territori català, destacant el Concert-Pregó de Pasqua a l’Auditori Cardenal Jubany de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport de l’Universitat Blanquerna de Barcelona, i l’acte inaugural del curs 2010/2011 del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.
Està dirigit i coordinat per Miquel Badia i Gabriel Mateu que amb la seva labor musical inviten a la coneixença més acurada d’aquestos instruments de la família del vent metall

Claustre de la Facultat de Medicina de la U.B.
1888-1910- Josep Domènech i EstapàLa Facultat de Medicina va tenir el seu origen a l’any 1760, encara que no es va construir fins el 1843 la seu en el carrer Carme. Pels voltants de 1906 es va traslladar a l’edifici del carrer Casanova, on un any més tard es va fundar l’Hospital Clínic.
L’arquitecte d’aquest hospital universitari va ser Josep Domènech i Estapà, qui va modelar una façana que constitueix un exemple d’eclecticisme classicista. L’edifici conté un pòrtic monumental, amb sis grans columnes corínties i un entaulament amb frontó semicircular al timpà.
A la part superior de l’entrada podem llegir el títol de “Universitat de Medicina” en lletres daurades. Consta d’una escala principal que porta directament a una de les entrades de la facultat, un vestíbul i un claustre. Tant la façana com l’edifici en general es conserva quasi intacte.