Centre de Lectura –2020

Festival SIMFONIC

Orquestra de Grau Elemental

Orquestra de Grau Professional

Orquestra de Guitarres

Conjunt de Vent

                                                                                                                         Dissabte 13 de juny a les 18h

C. Major, 15
Reus

Escola de Música Centre de Lectura de Reus
Des dels petits de 2 anys fins als grans de grau professional ho estem celebrant amb els pares, professors i amics de l’escola.
Durant tot el curs hi ha concerts i activitats extres que acabaran al juny amb una cantata encarregada expressament per l’aniversari, i el juliol amb les XXVIII Colònies Musicals, les deganes del País.
L’orquestra de grau professional amb dues corals sortides de l’escola (Cor Mestral i Cor Cal•líope) i una de les corals de grau elemental, per Nadal cantaran una cantata del Jordi Domènech.
El grup de vent tocarà nadales per les places del centre de Reus i engegarem un grup de batucada amb pares, fills i professors.
L’escola en ple actuarà cada final de trimestre al Teatre Bartrina.
Els alumnes de piano treballaran -com cada any- amb un nou compositor que els ha escrit un recull d’obres, i les guitarres participaran en una trobada intercomarcal.
Ja teniu una idea de com és l’escola, per més informació tenim un blog amb més detalls.

Centre de Lectura
Centre de Lectura de Reus és una entitat destinada al foment i a la difusió de la cultura en tots els seus aspectes. Té la seu en l’antic casal dels marquesos de Tamarit.És un conjunt que consta de diverses construccions de les que cal remarcar la principal, amb façana al carrer Major, construïda de nou, i el Teatre Bartrina, a l’interior de l’illa. La façana presenta una composició segons tres eixos verticals i una jerarquia en alçada seguint les pautes neoclàssiques. Destaquen els elements ornamentals exteriors de la façana principal. Així, hi ha a la primera planta una sèrie de columnes jòniques molt esveltes que emmarquen els tres forats al carrer de la primera planta, els dos balcons laterals són corbats i amb balustrades.[18] Corona la façana una cornisa amb mènsules que està sostinguda per quatre parelles de cartel•les amb decoració vegetal.
A la planta baixa hi destaca l’ampli vestíbul, on tornem a trobar les columnes amb capitell jònic. De la banda dreta arrenca l’escala principal de tipus imperial, amb els graons de marbre, barana de ferro forjat i il•luminació zenital, amb una claraboia de la qual penja una gran làmpada de llautó i cristall, originàriament de gas.
L’altra construcció, el Teatre Bartrina, significa una curiositat en l’arquitectura teatral de principis de segle. Disposa d’un terra amb pendent graduable en funció de la destinació momentània del local.
La biblioteca, que es troba al primer pis, és de planta rectangular i té un espai hàbil de 300 m² i 125 places de lectura. Les taules i les cadires són d’època. El terra és de ceràmica vidriada. El sostre té ornaments de garlandes, motllures i medallons de guix a una part i embigat i mènsules ornades a l’altra.