THE NEW GENERATIONS

Gospel Messengers Taller de Músics

Dir. Ramon Escalé presenta: The New Generations

Foto formacions

Dissabte 9 de juny a les 18h.

C. Segre, 24-32

Bus: 11, 35, 40, 73, B-20, N-9
Metro: L1 Sant Andreu

Escola Superior d’Estudis Musicals – Taller de Músics
Al llarg dels seus trenta-dos anys d’història el Taller de Músics ha estat molt més que una de les escoles pioneres del país en portar el jazz i la música popular a les aules. Des de la seva fundació, l’any 1979, la vocació d’impartir, compartir i difondre la música ha estat una constant que encara avui segueix intacta. El seu esperit decidit, activista i combatiu s’ha fet explícit tant de portes endins –a les aules- com de cares enfora, a l’hora de crear formacions, impulsar produccions i generar festivals fins al punt de convertir-se en un dels principals agitadors musicals del país. The New Generations és el nom de l’espectacle que ens presenten Gospel Messengers Taller de Músics, dirigit per Ramon Escalé. Es tracta d’una selecció dels temes que han estat assajant i rodant en públic al llarg dels darrers tres anys. Podem trobar-hi alguns dels grans èxits de noms consagrats del gospel contemporani com Kirk Franklin (Hosanna, My Life, My Love And All), Mariah Carey (Jesus), Timothy Wright (I’m a Believer), Bazil Meade (Let Me Wait, Happy Are The People), d’altres més tradicionals en la línia dels grans clàssics del gènere o temes dels grans cors americans com Mississippi Mass Choir o Harlem Gospel Singers. Tots els temes han estat arranjats i adaptats per Ramon Escalé.
www.bcnmessengers.com

Centre Cultural Can Fabra

Quan al 1839 en Ferran Puig i Gibert va construir la indústria de filatures al municipi de Sant Andreu de Palomar, comptava amb una de les indústries més importants d’Europa, que al 1884 es consolida com Filatures Fabra.A Sant Andreu, l’empresa anirà annexionant tots els tallers i fàbriques de filats (Ca l’Alzina, Vapor de Rec, Vapor del Fil). Can Fabra, també coneguda per Les Filatures o Can Mamelles (per l’important volum de treballadors als quals donava feina, uns 1.500 al 1915), ocupava dues illes entre la Fàbrica de Sant Andreu i la Fàbrica del Rec –ara Can Fabra-. Aquest últim edifici va ser construït al final del segle XIX d’acord amb els models constructius del final del XVIII.

L’Ajuntament de Barcelona adquireix tots els terrenys ocupats per Can Fabra (uns 14.000 m2) enderrocant totes les dependències menys l’edifici central (amb prop de 6.000 m2 de superfície).

Aïllat davant d’una plaça pública amb font, jardí i aparcament subterrani, l’edifici Can Fabra està configurat per una construcció de planta rectangular (19 per 71 metres) i consta de planta baixa i tres pisos.

En el seu moment Can Fabra va ser un exponent industrial, i per tant econòmic i social, d’una incipient societat urbana catalana, ara li demanem que sigui la nova fàbrica postindustrial del pensament i de la cultura com a factors generadors d’innovació, il·lusió i riquesa al territori.