Centre Cívic Torre Llobeta – 2021

Concert SIMFONIC

Grup infantil

Grup de cambra

Dissabte 12 de juny a les 18h

C. Santa Fe, 2 bis

Metro: L4, L5 (Maragall, Virrei Amat)
Bus: 19, 47, 122, V25, H6

Fundació Privada VOZES
Vozes és un projecte que des de l’any 2004 fa servir la música com a eina d’Inclusió, d’Integració i de Cohesió Social. Per dur a terme aquest objectiu Vozes realitza activitats musicals gratuïtes dirigides a tot els col·lectius (nens, nenes, joves, famílies amb problemes soci econòmics, persones amb discapacitat, gent gran, etc.) que, per diverses raons, no poden accedir a una activitat artística i que a més es troben en risc d’exclusió social, avui la família Vozes reuneix a uns 600 nens i nenes, nois i noies que gaudeixen de l’alegria de fer música junts. Vozes organitza corals, orquestres, grups de guitarres, grups de percussió, grups de teclats, combos de música urbana i moderna, per tal d’oferir als infants i als joves la possibilitat d’actuar a múltiples escenaris, de manera que el seu treball sigui reconegut. Aquests diferents grups treballen un repertori musical que estimula l’amor per la música a tots els beneficiaris, estenent i contagiant aquesta sensació al públic que els escolta. Les Orquestres Vozes (Amadeus, Beethoven i Corelli), que juntes conformen la gran «Orquestra Simfònica Vozes», són l’exemple sonor del poder transformador de la música. Els nens i joves de les Orquestres Vozes realitzen temporades de concerts durant tot l’any que ascendeixen a més de 60 concerts a tot Catalunya, altres parts d’Espanya, i a gires i festivals internacionals. Les Orquestres Vozes conjuguen la seva tasca social amb un constant increment del seu nivell musical. Molt dels seus músics han actuat al costat de l’Orquestra de la ràdio i televisió Italiana, de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i nacional de Catalunya i amb solistes de l’Orquestra del Liceu. Les Orquestres Vozes i alguns dels seus integrants han rebut a directors com Jordi Mora, Arturo Márquez, d’entre altres. La versatilitat i adaptació dels músics de les Orquestres i Cors Vozes els ha permès compartir escenari amb prestigiosos artistes i grups com Miguel Poveda, Beth, José Mercè, Franco de Vita, Marta Gómez, Ramoncin, Nour, Macedònia, Color Humà, Gossos, Gertrudis, Sopa de Cabra, “Ruc and Roll”, Txarango, Alfred, SUU, Gisela, Ruth Lorenzo, solistes com la pianista Yoko Suzuki, Cristina Casale i la flautista Francesca Canali. Artistes de prestigi de diversos gèneres musicals, treballadors socials, autoritats públiques i privades coincideixen que els concerts de les Orquestres i Cors Vozes són experiències que conjuguen un alt nivell musical i un esperit d’integració i cohesió social. L’alegria i entrega de tots els seus músics al tocar els seus instruments és l’exemple viu de que l’art musical, la bellesa i l’alegria és un dret de tothom.

Centre Cívic Torre Llobeta
Casa senyorial, masia i centre cívic.
La Torre Llobeta era originàriament un palauet d’estiueg construïda al segle XV. L’edifici, envoltat d’una gran extensió de camps de conreu, es va transformar posteriorment en masia. És un edifici de planta quadrada amb pati i escala interior amb grans finestrals gòtics decorats.
El centre cívic va ser el segon que s’inaugurava a Barcelona al desembre del 1983, i és avui referent cultural del barri. Amb una programació estable al voltant de les arts escèniques, projectes de desenvolupamentpersonal i també diversos cicles amb continguts específics com poden ser l’humor, la il.lustració o la literatura. Bona mostra és el Concurs Literari de Nou Barris que al 2021 arriba a la 33ª edició. Des del punt de vista associatiu, el centre és la seu de diferents entitats amb la qual cosa contribueix a potenciar la cohesió social, a partir d’iniciatives de creació cultural, promoció de la vida associativa i de participació ciutadana.