LA NOVA CANÇÓ AL DIA

Orquestra + 4jutges 4gats + cor Foto formacions

                                                                                                                         

Dissabte 13 de juny a les 18h.

C. Sicilia 321

Metro: L4 (Verdaguer)
Bus: 15, 20, 45 i 47

Escola Municipal de Música Mestre Josep Maria Castella
 
L’Escola Municipal de Música Mestre Josep Maria Castella de Navàs va néixer l’any 1998. Actualment acull més de 250 alumnes i l’esperit que l’anima continua sent el mateix que en els seus inicis: proporcionar una educació musical de valor pedagògic, social i humanístic, i formar afeccionats a la música de totes les edats, vetllant alhora que la qualitat de l’ensenyament que ofereix permeti cursar estudis professionals a qui ho desitgi.

També és voluntat de l’escola impulsar la cultura musical del poble mitjançant concerts i audicions i participant a les activitats que s’organitzen en l’àmbit municipal.

En definitiva, l’escola proporciona un servei públic adreçat a tota la ciutadania, sense límit d’edat, amb l’objectiu d’oferir espais de creació, formació i difusió musicals.

És la primera vegada que participem al Festival Simfònic i ens fa molta il•lusió presentar-vos la nostra proposta en un espai tan emblemàtic.


Centre Cívic La Sedeta
La fàbrica tèxtil de la Sedeta va ésser edificada per l’empresa Pujol i Casacuberta. Fou una de les primeres indústries d’Europa en produir, amb telers mecànics, teixits de seda crua “Shantung”.Arran del Pla d’Ordenació Urbana de 1953 sorgiran nombrosos plans parcials, molts d’ells conseqüència de la iniciativa privada amb la pretensió de revaloritzar terrenys.L’any 1953 havia començat el trasllat de l’antiga fàbrica La Sedeta fora del casc urbà. Quasi 7.000 metres quadrats d’extensió que els veïns de la zona es proposen recuperar per a ús públic, contra l’opinió de Caixa de Catalunya, nova propietària dels terrenys, que pretén construir-hi 200 habitatges.La recollida de signatures, les pintades reivindicatives i les assemblees de veïns deixen ben clara la voluntat dels veïns de no renunciar als equipaments públics de la Sedeta per al barri.A finals de 1978, l’Ajuntament adquireix tot el solar.L’edifici és un clar exemple de l’arquitectura industrial de principis de segle, s’ubica l’Escola, el Institut i el Centre Cívic. El projecte respecta el plantejament general del conjunt arquitectònic i proposa de reconstruir només allò que està en mal estat. Els espais exteriors s’habilitaran com a pati escolar i plaça pública.