Castell de Montjuïc- Pati d’Armes -2017

Títol

Formacions Foto formacions

                                                                                                                         

Dissabte 10 de juny a les 18h.

Carretera de Montjuïc 66

Telefèric des d’Avinguda Miramar
Bus: 193 (Plaça Espanya)

Banda de Música del Col·legi Pare Manyanet
 
La Banda de Música del Col•legi Pare Manyanet neix al 1968 amb la voluntat de cultivar l’amor a la música entre els alumnes i col•laborar en la formació integral dels nois i noies al mateix temps, que fomentar la difusió de la música de banda.Es una banda infantil i juvenil, formada per uns 30 components, amb edats entre els 9 i els 24 anys.
Ha participat en nombrosos i variats esdeveniments arreu d’Europa i Catalunya, amb major representació a Barcelona.
Ha visitat el Sant Pare a Roma en tres ocasions. Ha estat convidada per la Generalitat de Catalunya i ha actuat al Saló de Cent de l’Ajuntament amb motiu dels actes del centenari del Pare Manyanet.
La Banda està present en nombrosos actes ciutadans: festes de la Mercè, cavalcades de Reis, i altres festes locals i tradicionals com les dels Tres Tombs.
Recentment, la Banda de musica del Pare Manyanet va tocar davant del Molt Honorable President de la Generalitat, amb motiu del 50è aniversari del Col•legi Pare Manyanet

Castell de Montjuïc
1640; 1751- Juan Martín CermeñoEl Castell de Montjuïc és un equipament municipal recuperat el 15 de juny de 2008, per a l’ús de la ciutadania. Els seus espais estan oberts a diversitat d’activitats lúdiques, culturals i esportives organitzades per les entitats barcelonines o el propi Ajuntament.L’any 1640, durant la revolta contra Felip IV, es va construir la primera fortificació al cim de la muntanya de Montjuïc a 170 metres del nivell del mar, amb forma de quadrilàter, revestida de pedra i fang.
L’any 1694 el fortí es va convertir en un castell i la planta ocupava tota la part plana del cim, amb tres baluards mirant cap a terra i una línia de dents de serra mirant al mar.L’any 1751, l’enginyer militar Juan Martín Cermeño va fer derruir l’antic fortí i va acabar de donar forma al conjunt de fortificacions, dotant-lo de serveis i cisternes i hi va fer excavar el fossat. Entre el 1779 i el 1799 s’hi van fer diverses obres per poder acollir el doble de persones i el castell va prendre l’aspecte que ha conservat fins ara. Va ser també aleshores quan es va dotar d’artilleria.El 1936 es va omplir de presos de dretes, i del 1936 al 1938, a més de continuar com a presó, s’hi van afusellar 173 persones. El 15 d’octubre de 1940 hi va morir afusellat el president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys.
Fins el 1960 el castell es va mantenir com a presó militar i aleshores es va cedir a la ciutat sota la direcció i gestió de l’exèrcit de terra. Després de tres anys d’obres per condicionar-lo com a museu militar, el 24 de juny de 1963 Francisco Franco en va presidir la inauguració.Una ordre ministerial del 27 d’abril de 2007 va modificar la cessió del Castell de Montjuïc a l’Ajuntament de Barcelona. Gestions i reunions posteriors van permetre que el Castell de Montjuïc tornés a la ciutat com a equipament municipal