ASSALT II AL CASTELL DE MONTJUIC

Orquestra  Infantil

Orquestra Juvenil

Cor Jove

Grup de Vent

Grup de Corda amb Teclat

Foto formacions

Dissabte 9 de juny a les 19h.

Carretera de Montjuïc 66

Bus: 193 (Plaça Espanya)
Telefèric des d’Avinguda Miramar

Virtèlia Escola de Música

Virtèlia, “Palau de la Virtut”L’escola que ensenya a aprendre a escoltar…, a cantar, a tocar, a conjuntar… a conèixer, a gaudir i a estimar la música.

La música és present en totes les manifestacions i els moments importants de les persones. Des del principi de la humanitat la trobem com un vehicle de comunicació, imprescindible en tots els rituals, per la seva capacitat d’abstracció i poder màgic absolut. Avui seria difícil imaginar-nos un món sense música. En una societat tant dispersa cal preservar els valors més positius de l’home i utilitzar la música per aprendre a arribar ben endins de nosaltres mateixos.

L’objectiu primordial de Virtèlia és fer una pedagogia musical moderna, oberta a tothom i a tots els estils, segons les disposicions de la legislació actual, que vol que es fomenti la pràctica vocal i instrumental en grup. L’escola prepara els alumnes perquè assoleixin un bon nivell, fins i tot professional.


Foto espai

Castell de Montjuïc

1640; 1751- Juan Martín CermeñoEl Castell de Montjuïc és un equipament municipal recuperat el 15 de juny de 2008, per a l’ús de la ciutadania. Els seus espais estan oberts a diversitat d’activitats lúdiques, culturals i esportives organitzades per les entitats barcelonines o el propi Ajuntament.

L’any 1640, durant la revolta contra Felip IV, es va construir la primera fortificació al cim de la muntanya de Montjuïc a 170 metres del nivell del mar, amb forma de quadrilàter, revestida de pedra i fang.

L’any 1694 el fortí es va convertir en un castell i la planta ocupava tota la part plana del cim, amb tres baluards mirant cap a terra i una línia de dents de serra mirant al mar.

L’any 1751, l’enginyer militar Juan Martín Cermeño va fer derruir l’antic fortí i va acabar de donar forma al conjunt de fortificacions, dotant-lo de serveis i cisternes i hi va fer excavar el fossat. Entre el 1779 i el 1799 s’hi van fer diverses obres per poder acollir el doble de persones i el castell va prendre l’aspecte que ha conservat fins ara. Va ser també aleshores quan es va dotar d’artilleria.

El 1936 es va omplir de presos de dretes, i del 1936 al 1938, a més de continuar com a presó, s’hi van afusellar 173 persones. El 15 d’octubre de 1940 hi va morir afusellat el president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys.

Fins el 1960 el castell es va mantenir com a presó militar i aleshores es va cedir a la ciutat sota la direcció i gestió de l’exèrcit de terra. Després de tres anys d’obres per condicionar-lo com a museu militar, el 24 de juny de 1963 Francisco Franco en va presidir la inauguració.

Una ordre ministerial del 27 d’abril de 2007 va modificar la cessió del Castell de Montjuïc a l’Ajuntament de Barcelona. Gestions i reunions posteriors van permetre que el Castell de Montjuïc tornés a la ciutat com a equipament municipal.