Grups Instrumentals dels Taller del C.A.T

Grup Instrumental Combo 617

Grup Celta

Grup Folk Juvenil

Foto formacions

                                                                                                                         

Dissabte 10 de juny a les 18h.

C. Bascònia, 42

Metro: L1 Sant Andreu (Plaza Orfila)
Bus: 63
Tallers del C.A.T Coral Els Avis Cantaires de Sant Andreu  
     
Els Tallers del CAT s’ofereixen per a la pràctica i l’aprenentatge de la música i danses tradicionals dels països catalans i altres pobles veïns. Els instruments que es treballen son el violí, l’acordió diatònic, la gralla, dolçaina valenciana, percussió, instruments de la rondalla, cançó tradicional, sac de gemecs i gaita gallega, així com danses catalanes, occitanes i del món. El curs s’organitza en tres trimestres amb deu sessions lectives i una festa final oberta al públic. Els Tallers del CAT es venen oferint ininterrompudament des de 1993 La Coral del CGG de Sant Andreu va ser fundada l’any 1985 pel mestre pianista Ramon Puig, veí del barri, que va tenir la voluntat que els avis cantéssin.
La Coral ha anat passant per nombroses mans de diferents directors fins a l’actual directora, Teresa Llobet, també veïna del barri, que la condueix des de ja fa dotze anys. La coral es compón d’uns trenta cantaires de l’actualitat.
Les seves activitats són diverses: Actuacions fixes durants el curs (Festa Major, Nadal, Sant Jordi i Fi de Curs) i d’altres que van sorgint, moltes de les quals són en Residències de Gent Gran que un cop ja hi hem anat una vegada, ens demanen regularment cada any perquè els procurem aportar un xic d’alegria, de consol i de distracció amb els nostres cants i, en aquestes ocasions especialment, procurem sempre posar en el repertori i fragments de Sasueles i cançons popular antigues que poguem fer participar un xic als avis que ens escolten i en aquest cas, encara els fem més contents. També solem fer intercanvis amb altres corals de Casals de Gent Gran d’altres indrets de Catalunya i participem als esdeveniments representatius del nostre barri.
Hem tingut el goig de dur a terme intercanvis amb Corals de l’estranger (República Txeca, França i Alemanya)
El repertori de la coral consta de cançons popular catalanes i d’arreu, cançocs d’autor, habaneres, temes ballables, fragments de sarsuela, de musicals, cors d’òperes. La majoria dels avis quan entren a cantar a la coral és la primera vegada a la seva vida que tenen contacte amb el món del cant coral i gairebé mai no poseeixen cap coneixement musical. En can aprenent tot cantant a la coral allí on descobreixen el goig de cantar en grup. Fins el curs passat ens estàvem al Casal de Gent Gran de la Generalitat de Catalunya del nostre barri, però, donat les insalvables dificicultats que ens posaben les normatives vigents del Departament de Benestar i Família, del qual depenen els esmentats Casals, ens hem vist obligats a marxar i a cercar un altre local social.
L’hem trobat i ara ens estem al Local Social de la Societat La Lira, del Carrer Coroleu, 15, també del nostre barri de Sant Andreu. Allí hem estat molt ben acollits i estem molt contents.
Tampoc podem comptar amb cap Entitat que ens ajudi amb les despeses de material (carpetes, partitures, uniforme…) i el nivell adquisitiu de la majoria dels components no és precisament gaire esplèndit, o sigui que, entre tots hem de fer el que bonament podem.

Associació Casal de Gent Gran Bascònia
El Casal Bascònia està situat al centre del districte de Sant Andreu, entre els carrers Pons i Gallarza i Malats. És una entitat en la que fem moltes activitats lúdiques i culturals entre les que ens agradaria destacar els balls d’estiu, on aprofitem la pista que hi ha al gran pati que tenim, amb una capacitat per a més de 200 persones, per a gaudir d’aquesta activitat. Un espai molt adequat per a celebrar un concert en el marc del festival SIMFONIC.

 

«>