Sala Noble del Castell del Rei (Turó de la Seu Vella) – 2021

ACORDIONEM-NOS: Els Acordions en Concert

Orquestra professional, orquestra d’adults i orquestra infantil. 

Dissabte 12 de juny a les 19h

Turó de la Seu Vella

Escola d’Acordió de Lleida
L’ESCOLA D’ACORDIÓ DE LLEIDA comença la seva trajectòria pedagògica i musical als anys vuitanta, essent la primera escola de música de Lleida en l’ensenyament de l’acordió.
La seva activitat pedagògica i musical ha estat intensa.
L’Escola d’Acordió de Lleida ha estat pionera a Catalunya en l’ensenyament de l’acordió cromàtic de botons a través de l’organització de diferents cursos, i de l’organització del concurs musical Sant Anastasi.
Els alumnes més petits comencen el seu apropament al món de l’acordió a partir dels 3 anys a través d’activitats lúdiques i creatives, aprenentatge que es completarà amb l’estudi acadèmic, concerts i participació en diferents concursos en els quals han obtingut diferents premis.

 Sala Noble del Castell del Rei – Turó de la Seu Vella
És el conjunt d’edificacions que albergà les estances del capítol, així com els òrgans de govern i de gestió de la catedral. Quedà instituïda formalment l’any 1168 juntament amb la Pia Almoina, institució benèfica destinada a l’alimentació de pobres i pelegrins al seu pas per la ciutat de Lleida.La Canonja és el resultat d’un llarg procés constructiu que abasta des de la segona meitat del segle XII fins al segle XVI. Situada al costat del claustre, s’organitza en diferents naus, on amb el pas dels anys se situaren la capella de Santa Maria l’Antiga, la Pia Almoina, la Sala Capitular, la Degania, la Llibreria o l’Arxiu Notarial. Tots són avui espais diàfans, però en el seu moment foren de gran riquesa, com ho demostren les pintures murals procedents de la Pia Almoina avui conservades al Museu de Lleida: diocesà i comarcal, les empremtes d’una magnífica balconada encara visibles a la façana de l’edifici o les portes renaixentistes de la Sala Capitular i de Santa Maria l’Antiga.Incorporada recentment a la visita (2008), la Canonja torna a acollir òrgans de govern i de gestió no només de la catedral, sinó de tot el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella.