POUPURRI POPULAR

Coral

Ball de swing

Foto formacions

Dissabte 8 de juny a les18h

Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8

Metro: L1, L3 i FGC (Espanya)
Bus: 9, 13, 23, 37, 46, 50, 55, 56, 57, 61, 65, 79, 91, 109, 141, 157, 165 i 193

Coral del Casal de gent gran de Sant Andreu
La Coral del C.G.G. de Sant Andreu va ser fundada l’any 1985 pel mestre pianista Ramon Puig, veí del barri, que va tenir la voluntat que els avis cantessin.La coral ha anat passant per nombroses mans de diferents directors fins a l’actual directora, Teresa Llobet, també veïna del barri, que la condueix des de ja fa onze anys.La coral ha anat oscil•lant en nombre de cantaires, des d’una època en que va assolir la magnífica xifra de 50 cantaires, fins a altres èpoques en que ha estat a punt de plegar per manca dels mateixos.Però en l’actualitat no és el cas i la coral gaudeix d’un bon estat de salut a pesar de les desgraciades retallades que sofrim per part dels nostres òrgans de govern, els quals anem trampejant com bonament podem, que ja és mèrit…La coral té una agenda d’activitats fixes al llarg de l’any que són: Concert de Festa Major de Sant Andreu, Concert de Nadal, Concert del dia de la Dona Treballadora, Concert de Sant Jordi, Festa de l’Homenatge al Casal, actuacions pels residents a l´Asil del nostre barri i a la Parròquia de Sant Andreu.El repertori acostuma a ésser força variat: cançons populars, catalanes i d’arreu, havaneres, música d’autors i també fragments de sarsueles. A tres veus, dues de dones i una d’home.
Casal de Gent Gran Jaume Terradas de Mataró

CaixaForum
1911- Josep Puig i Cadafalch; Rehabilitació: 1999-2000- A. Isozaki, F.J. Asarta, R. Luna I R. BrufauCaixaForum, el centre social i cultural de l’Obra Social “la Caixa” a Barcelona, està ubicat en un dels edificis modernistes principals de Barcelona. Es tracta d’una fàbrica tèxtil singular, ubicada als peus de la muntanya de Montjuïc, que l’empresari Casimir Casaramona va encarregar a l’arquitecte Puig i Cadafalch, un dels tres arquitectes catalans més representatius del modernisme, contemporani de Domènech i Montaner i d’Antoni Gaudí. L’edifici és una peça única de l’arquitectura modernista industrial catalana de principis del segle XX.
Després d’una llarga temporada d’inactivitat, “la Caixa” va adquirir l’edifici l’any 1963, i el 1992 va decidir retornar-lo a Barcelona i a l’Estat en general, atorgant-li una nova funció de caire social, cultural i educatiu i dotant-lo de les infraestructures pròpies d’un equipament cultural modern, sense malmetre en cap moment l’esperit original de l’obra. Així, l’any 2002 neix CaixaForum. En el projecte de restauració i ampliació, hi van col·laborar els arquitectes de renom internacional Arata Isozaki, Francisco Javier Asarta, Roberto Luna i Robert Brufau.
El centre disposa, actualment, de 12.000 m², distribuïts en tres plantes, i d’aquests, més de 2.500 estan ocupats per les quatre sales d’exposicions.