EL COR VIVALDI EN CONCERT

Cor Vivaldi-Petits cantors de Catalunya Foto formacions

Dissabte 9 de juny a les 19h.

Av. Marquès de Comillas 6-8

Metro: L1, L3 i FGC (Espanya)
Bus: 9, 13, 23, 37, 46, 50, 55, 56, 57, 61, 65, 79, 91, 109, 141, 157, 165 i 193

Escola de música Cor Vivaldi
L’escola de música Cor Vivaldi pertany a l’Escola Ipsi, Institució que es troba situada a l’Eixample barceloní i que  aquest any celebra el seu 50è aniversari.  El director de l’escola de música, Òscar Boada, la va fundar amb el convenciment que  l’escola generalista  ha de ser la base de la piràmide de l’ensenyament musical. En aquests moments l’escola de música compta  amb 300 alumnes, s’imparteixen classes d’instruments de corda,vent i tecla, te una orquestra i  6 cors. El Cor Vivaldi-Petits cantors de Catalunya és la punta d’aquesta piràmide, on per selecció natural,  hi arriben les veus més destacades.El Cor Vivaldi-Petits cantors de Catalunya està considerat com el millor cor de veus blanques del país. El proppassat desembre, a Bilbao, va rebre, en competició amb cors adults espanyols, el Gran Premio de Canto Coral 2011.

CaixaForum
1911- Josep Puig i Cadafalch; Rehabilitació: 1999-2000- A. Isozaki, F.J. Asarta, R. Luna I R. BrufauCaixaForum, el centre social i cultural de l’Obra Social “la Caixa” a Barcelona, està ubicat en un dels edificis modernistes principals de Barcelona. Es tracta d’una fàbrica tèxtil singular, ubicada als peus de la muntanya de Montjuïc, que l’empresari Casimir Casaramona va encarregar a l’arquitecte Puig i Cadafalch, un dels tres arquitectes catalans més representatius del modernisme, contemporani de Domènech i Montaner i d’Antoni Gaudí. L’edifici és una peça única de l’arquitectura modernista industrial catalana de principis del segle XX.
Després d’una llarga temporada d’inactivitat, “la Caixa” va adquirir l’edifici l’any 1963, i el 1992 va decidir retornar-lo a Barcelona i a l’Estat en general, atorgant-li una nova funció de caire social, cultural i educatiu i dotant-lo de les infraestructures pròpies d’un equipament cultural modern, sense malmetre en cap moment l’esperit original de l’obra. Així, l’any 2002 neix CaixaForum. En el projecte de restauració i ampliació, hi van col·laborar els arquitectes de renom internacional Arata Isozaki, Francisco Javier Asarta, Roberto Luna i Robert Brufau.
El centre disposa, actualment, de 12.000 m², distribuïts en tres plantes, i d’aquests, més de 2.500 estan ocupats per les quatre sales d’exposicions.