DELS OSCARS ALS GRAMMY

Conjunt Instrumental de Guitarres de l’Escola de Música de Palafrugell-L’Energia Quartet de Guitarres 4G de l’Escola de Música de Palafrugell-L’Energia Foto formacions

                                                                                                                         

Dissabte 11 de juny a les 18h.

C. Ferran El Catòlic s/n

Girona

Escola de Música de Palafrugell
 
L’Escola de Música de Palafrugell, fa quaranta cinc anys que imparteix ensenyaments musicals a Palafrugell i rodalies, essent Centre Autoritzat d’Ensenyaments Musicals pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Actualment compta amb uns 300 alumnes i 27 professors. L’Escola imparteix classes de llenguatge musical i de tot tipus d’instruments, fent especial èmfasi en la pràctica de la música en grup: tres conjunts corals, 6 conjunts instrumentals, corda, vent, guitarres etc. una Big band i una orquestra simfònica per a projectes concrets. Aquests grups corals i instrumentals han participat en trobades i intercanvis amb formacions homòlogues tan del nostre país, com de la resta de l’Estat Espanyol i sobretot a Europa, essent especialment important la participació als Festivals de Joves Músics Europeus que s’han celebrat des de l’any 1996 a diverses ciutats i països europeus.

Banys Àrabs de Girona
L’edifici d’estil romànic es va construir el 1194. Imitava l’estructura dels banys musulmans, aleshores de moda. El 1294, es van haver de reparar les greus destrosses deixades pel setge de 1283. En el segle XV l’establiment es va clausurar, des d’aleshores l’edifici restà en mans privades. El 1617 s’hi va instaurar un convent de caputxines que van convertir el lloc en rebost, cuina i bugaderia. En el segle XIX es popularitzà el nom de Banys Àrabs. Finalment el 1929 els antics banys passaren a gestió pública per a la seva rehabilitació. El monument consta de quatre espais: vestuari, sala freda, sala tèbia i sala calenta. També es pot accedir a la part superior des d’on es contempla la cúpula de l’edifici.