Concert escola de música de l’Orfeó Lleidatà

Agrupació guitarres

Orquestra de corda

Big band

                                                                                                                         Dissabte 8 de juny a les 19h

 Pl. de Josep Prenafeta
Lleida

 Fundació Orfeó Lleidatà
 

 L’Orfeó Lleidatà, neix l’any 1861. Durant la Guerra Civil Espanyola, a conseqüència de la mort del seu director, es paralitzen completament les seves activitats. L’any 1953 es reorganitza l’Orfeó Lleidatà i s’emprèn una etapa molt fructífera tant a nivell de cant coral com pedagògic.La seva tasca es veu recompensada i rep l’any 1986 la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i l’any 1998 es declarada per la Generalitat de Catalunya Entitat d’interès cultural l’any. L’any 2014 es crea la Fundació Orfeó Lleidatà.

L’any 1958 es va crear una Secció Infantil per tal de facilitar als nens i joves del país una formació a través de la música i del cant coral. L’any 1994 es crea l’Escola de Música de l’Orfeó Lleidatà, amb l’objectiu de poder oferir ensenyaments musicals reglats. L’any 2008 l’escola de música esdevé centre autoritzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i s’inicia la creació d’una xarxa d’escoles associades.


Auditori Enric Granados
L’edifici de l’Auditori Municipal Enric Granados compta amb 8.304 m2 d’espai concebut per al foment i la promoció de la cultura musical. És l’equipament cultural musical més important de la ciutat i coordina la seva activitat amb la del Conservatori i l’Escola Municipal de Música, ubicat al mateix Auditori. Es tracta d’un edifici obra dels arquitectes Ramon Artigues i Ramon Sanabria on també cal destacar l’acústica de les sales de concert  desenvolupada pel físic Higini Arau.