COR DE NOIES A L’ATENEU 

Formacions Foto formacions

Dissabte 9 de juny – a les 21h

Carrer Canuda 6

Metro: L1, L3 (Catalunya) / FGC (Catalunya)
Bus: 14, 22, 58, 64, 70, 72,75,123

Cor de Noies de l’Orfeó Català (amb el mecenatge de Fundación Banco Santander)

Forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i està integrat per cantaires de 16 a 25 anys.Ha actuat arreu de Catalunya, a Espanya, França i Alemanya. Ha estat convidat per actuar al Festival de Jóvenes Intérpretes y Nuevas Tendencias d’Estivaliz (2002), al Cicle de Música Sacra de Cardona i al Festival Asturias Joven d’Avilés (2010).El 2011 va fer un intercanvi amb el cor femení Mainz Vocal de Mainz.

El cor ha treballat amb els directors Pablo Heras, Xavier Sans i Javier Busto; les cantants Mireia Pintó i Dolors Aldea; el professor Francisco Poyato i amb l’organista David Malet.

L’any 2004 enregistrà el disc, Viatjant…, que inclou un recull de cançons tradicionals catalanes, d’altres països i  música religiosa.

Buia Reixach i Feixes n’és la directora i Josep Surinyac el pianista.


Ateneu Barcelonès 

1796, Josep Francesc Ferrer de Llupià; 1906, Josep Font Gumà i Josep M. Jujol ; 1968, Joan Bessagoda i Nonell

L’edifici entronca amb una tradició de casa senyorial sobre el model del palau gòtic però amb les dimensions i l’ordenació pròpies del procés academicista neoclàssic. L’edifici que coneixem avui presenta grans transformacions volumètriques i d’organització respecte al palau original.

L’any 1906 va esdevenir la seu de l’Ateneu Barcelonès, després que l’arquitecte Josep Font Gumà i l’estudiant Josep Maria Jujol van assumir el projecte de reformes per tal que el casal del carrer de la Canuda acollís la vida social, les activitats i els serveis de l’Ateneu Barcelonès.