GOSPEL A L’ATENEU 

Gospel Messengers Taller de Músics

Dir. Ramon Escalé presenta: The New Generations

Foto formacions

Dissabte 9 de juny a les 21h.

Carrer Canuda 6

Metro: L1, L3 (Catalunya) / FGC (Catalunya)
Bus: 14, 22, 58, 64, 70, 72,75,123

Foto escola

Taller de Músics
Al llarg dels seus trenta-dos anys d’història el Taller de Músics ha estat molt més que una de les escoles pioneres del país en portar el jazz i la música popular a les aules. Des de la seva fundació, l’any 1979, la vocació d’impartir, compartir i difondre la música ha estat una constant que encara avui segueix intacta. El seu esperit decidit, activista i combatiu s’ha fet explícit tant de portes endins –a les aules- com de cares enfora, a l’hora de crear formacions, impulsar produccions i generar festivals fins al punt de convertir-se en un dels principals agitadors musicals del país. The New Generations és el nom de l’espectacle que ens presenten Gospel Messengers Taller de Músics, dirigit per Ramon Escalé. Es tracta d’una selecció dels temes que han estat assajant i rodant en públic al llarg dels darrers tres anys. Podem trobar-hi alguns dels grans èxits de noms consagrats del gospel contemporani com Kirk Franklin (Hosanna, My Life, My Love And All), Mariah Carey (Jesus), Timothy Wright (I’m a Believer), Bazil Meade (Let Me Wait, Happy Are The People), d’altres més tradicionals en la línia dels grans clàssics del gènere o temes dels grans cors americans com Mississippi Mass Choir o Harlem Gospel Singers. Tots els temes han estat arranjats i adaptats per Ramon Escalé.

Ateneu Barcelonès 

1796, Josep Francesc Ferrer de Llupià; 1906, Josep Font Gumà i Josep M. Jujol ; 1968, Joan Bessagoda i Nonell

L’edifici entronca amb una tradició de casa senyorial sobre el model del palau gòtic però amb les dimensions i l’ordenació pròpies del procés academicista neoclàssic. L’edifici que coneixem avui presenta grans transformacions volumètriques i d’organització respecte al palau original.

L’any 1906 va esdevenir la seu de l’Ateneu Barcelonès, després que l’arquitecte Josep Font Gumà i l’estudiant Josep Maria Jujol van assumir el projecte de reformes per tal que el casal del carrer de la Canuda acollís la vida social, les activitats i els serveis de l’Ateneu Barcelonès.