FESTIVAL SIMFÒNIC

 

Colla de Grallers

Grup d’acordions

Cobla de Ministrers

Grup Folk

Grup de Timbals de L’Aula de Sons

                                                                                                                         Dissabte 8 de juny a les 18h

C. del Sant Crist, 1
Lleida

Aula de Sons de Lleida
 

L’Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix i l’Aula de Sons – Escola de música tradicional de Reus, apropen un any més a Lleida la seva proposta d’escola de música tradicional.

A l’Aula de Sons de Lleida hi podreu aprendre a tocar la gralla, en les seves versions seca, dolça, de claus i baixa, el timbal i les percussions, el flabiol i el tamborí, la tarota, l’acordió diatònic i cromàtic, les cornamuses, els instruments de pua, la guitarra tradicional i el guitarró, a més del llenguatge musical. Ens trobareu al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida, als baixos de Sant Martí, amb una proposta pedagògica pensada pels qui vulguin iniciar o perfeccionar un itinerari associatiu i poder participar en l’acompanyament dels elements i esdeveniments festius de la cultura popular i tradicional de Ponent, i també pels qui vulguin una preparació acadèmica per afrontar les proves d’accés al grau mig o superior en l’especialitat de música tradicional.

L’escola, durant el curs, també du a terme activitats paral·leles relacionades amb la música tradicional, audicions i concerts, participacions en cercaviles i en la Festa Major. Algunes de les activitats en què hem col·laborat són: la Ruta musicada pels Pessebres de Lleida, l’audició de música tradicional en motiu de la Festa dels Fanalets de Sant Jaume, la Diada de la Cultura Popular, la Festa de la Música, el Festival Simfònic, les cercaviles dels vermuts populars i les matinades de la Festa Major, o el Festival Fem Dansa.


Capella del Museu de Lleida
El Museu de Lleida és una institució al servei del territori i dels seus habitants, creada mitjançant un conveni signat l’1 d’agost del 1997 en forma de consorci institucional, integrat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació i l’Ajuntament de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià i el Bisbat de Lleida. El Consorci neix a partir de l’adscripció de les dues grans col·leccions centenàries conservades a la ciutat de Lleida: l’arqueològica, procedent de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i hereva del fons que havia nodrit l’antic Museu d’Antiguitats, creat el 1868; i l’artística, que havia conformat l’antic Museu Diocesà de Lleida, fundat el 1893. El museu integra, a més, les col·leccions aportades pel Capítol de la Catedral de Lleida, i alguns dipòsits puntuals del Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu d’Arqueologia de Catalunya.